Planetarium till havs

cunard-qm2-planetarium

Cunards atlantfartyg Queen Mary 2 har två teatersalonger; Royal Court och Illuminations. Den senare innehåller den unika bioupplevelsen som kallas Planetarium. Som namnet antyder visar de filmer som handlar om astronomi och rymden.

Över att antal platser i mitten av salongen är en välvd filmduk uppspänd. Stolarna går att fälla så att man halvligger vilket tillsammans med den välvda duken ger en väldigt nära och hisnande filmupplevelse. Lite som Cinema 2000 om ni minns det eller Cosmonova på Naturhistoriska muséet i Stockholm. Queen Mary 2 är det enda kryssningsfartyget som har detta så till havs är det en unik upplevelse.

Biljetterna kostar inget men måste hämtas ut. De släpps kl. 9 på morgonen och det är kö varje gång, så populärt är det. Första gången gjorde jag misstaget att komma endast 2-3 minuter före visningen skulle starta. Jag fick inte komma in. Igår var jag på plats i tid och det är jag glad för.

Filmen, endast 20 minuter lång med Tom Hanks berättarröst, var en mäktig upplevelse om vårt solsystem, vintergatan och kosmos. Jag sögs verkligen med och gick därifrån med en känsla att livet är magiskt! Rekommenderas starkt!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier