Pooldäck och vattenlek på Norwegian Encore

Main pool på Norwegian Encore, foto: Heidi Rovén.

Även om det var ganska så kyligt på min korta invigningskryssning med Norwegian Encore från Bremerhaven i Tyskland till Southampton i England, så spenderade jag ändå lite tid ute på pooldeck för att spana in faciliteterna för bad och vattenlek. Efter alla ”uppvisningskryssningar” kommer fartyget utgå från Miami i vinter och göra 7-nätters kryssningar till östra Karibien. Och är det något man gärna ägnar tid åt på en Karibienkryssning så är det sol, pool och att njuta av det sköna vädret ute på däck. 🙂

Så vad finns då att välja på i badväg? Norwegian Encore har två pooler ute på däck; en huvudpool och en pool som ligger mellan poolbaren Waves och Kids Aqua Park. Det finns också en inne på lyxavdelningen The Haven men den är förstås exklusivt för Haven-gästerna, andra kommer inte in här. Ytterligare en pool finns inne på Mandara Spas ”Thermal suite-område” (det med alla bastur); en vitality pool med masserande undervattenjets och kobror. Hit har man access om man köper day pass på 59 USD (de är dock begränsade, de släpper inte hur många som helst).

Norwegian Encore har inte lika många vattenrutschkanor som exempelvis N. Escape i samma klass. Foto: Heidi Rovén.

Det finns 9 hot tubs ombord men de är inte helt lätta att hitta. Fem av dem ”gömmer” sig inne på relaxavdelningen The Vibe (endast för vuxna, även här betalar man sig in) samt på The Haven. Men! Gå upp till däck 17 så finns det två på babord sida och 2 på styrbord sida! Bara att hoppa i och njuta av havsutsikten! 🙂

Poolen på The Haven. Här syns faktiskt inte en enda jacuzzi men enligt kartan ska det finnas flera. Kanske gömmer de sig i bortre hörnet vi inte ser.

Aqua Park & fartfyllda åk

Jag kan räkna till tre vattenrutschkanor ombord, om man även räknar den för de allra minsta inne på området Kids Aqua Park. De två större är dels en stor tub som man åker i på en ring (jättekul, vi har testat denna variant på systerfartyget Norwegian Escape), den andra – Ocean Loops – är formad som en åtta och är en utveckling av free fall-varianterna på Norwegian Escape.

Norwegian Bliss och Joy har också denna kana som är formad som en 8:a med två loopar! (pressbild)

Ocean Loops är en vattenrutschkana som börjar med ett fritt fall och fortsätter i en dubbelloop som dessutom går utanför fartyget. Inget för den fege med andra ord men definitivt en häftig adrenalinkick för den som vågar! Det finns viktrestriktioner dock, man får varken vara för lätt (minst 59 kilo) eller för tung (max 136 kilo). Kostar inget.

Blir vädret sämre finns det ingen pool inomhus som är öppen för alla, men nu är ju Norwegian Encore planerad att gå i Karibien (i alla fall till att börja med) så det lär inte blir någon större risk för kallt väder. Är man en barnfamilj som vet att man kommer hänga 24/7 runt poolområdet skulle jag rekommendera Norwegian Escape istället (i denna fartygsklass, eller något av de andra nyare fartygen) eftersom den har totalt sex vattenrutschkanor; 2 med fritt fall (ej ocean loops), en stor tub där man åker på ring, två ”vanliga” öppna vattenrutschkanor för mindre barn samt en minivariant för de yngsta på Kids Aqua Park-området.

Ett par avslutande ord om Kids Aqua Park också. Vattennivån är bara ett par centimeter, och här kan barnen i delvis skugga leka med olika vattenrännor, klättra, åka kana med mera. Jättebra att detta finns, för vilka barn gillar inte vattenlek? 🙂 Jag vet inte vilka regler de kommer tillämpa här, men det här med bad och blöja (även badblöja) brukar vara strikt, trots att man inte badar utan bara står i vattnet. Så var beredd på att era minstingar som ännu inte är pott-tränade får avstå bad.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier