Poolknep på en full sommarkryssning

Vilken dag, redan till frukost blev vi överraskade av att Superman gled förbi utanför fönstret. Yngste sonen som är i superhjälteåldern, hajjade förstås till och kastade sig till fönstret. Vi föräldrar kom ihåg sedan tidigare kryssningar att vissa av de färjor man kan stöta på i regionen har tecknade figurer på skrovet – som till exempel Superman. 🙂

Färjan heter Bithia och tillhör Moby lines.

Den här dagen la MSC Meraviglia till i Civitavecchia men vi hade redan bestämt oss för att det skulle bli en dag då vi nyttjade vårt fina flytande hotell lite mer än vad vi ditintills hade gjort. Inte minst runt poolen, för då det var hyfsat fullbelagt ombord hade det stundtals varit så fullt med folk att man nog hade fått klämma ner oss med skohorn i poolen….

En av dagarna innan hade det sett ut såhär vid stora huvudpoolen l’Atmosphere pool.

Med det sagt så stämmer det gamla rådet att det inte är så dumt att kryssa i Medelhavet på våren och hösten, då det också kan vara fint väder men betydligt mindre fullbelagt. Det är luftigare ombord, man kan njuta av det mesta utan att behöva köa och inte minst kan man göra sin sightseeing i mer behagliga temperaturer.

Stanna ombord när andra går av

Nu var ju jag på denna kryssning väldigt glad för att för en gångs skull få uppleva en Medelhavskryssning i högsäsong, ”bara för att” jag alltid är nyfiken av mig och ville se hur det var. Jo tack – varmt och trångt, haha!

Alltså idkade vi det poolknep vi kände till sedan tidigare; att faktiskt stanna ombord på något stopp (när andra går av) för att kunna njuta av fartygets alla faciliteter i lugn och ro. 🙂 Inklusive det stora poolområdet! Jag älskar denna pool med de läckra balibäddarna på sidorna så jag njöt verkligen!

Ett poolknep är att stanna ombord när andra går iland.
Lugnt och skönt och inga problem att välja solstol!

Allt eftersom folk kom tillbaka från sina utflykter fylldes poolområdet på, och lite senare var det dags för poolekar. På de stora fartygens kryssningar ordnas det ju ofta aktiviteter och lekar, vilket brukar vara populärt. Jag är egentligen inte typen som brukar nappa på sådant, men till havs tycker jag det är kul, jag vet inte varför. 😉

Flower power-tema

Dagen swishade förbi och för en gångs skulle såg vi även till att göra oss iordning i tid till middagen. Det var flower power-tema men i brist på en 70-tals utstyrsel fick det bli en prickig sommarklänning som med facit i hand inte var ett dumt val, färgerna var ju bra i alla fall.

Mitt val denna kväll föll på en parmesanrisotto till middag. Till en början uppskattade jag den, men efter ett par tuggor tyckte jag den alltmer liknade gröt mixad med sparrissoppa…


Den var inte dålig men jag tröttnade lite och gjorde det som man också bara kan göra på en kryssningsrestaurang utan att betala extra; jag bad att få byta ut den. Inga sura miner och inga problem, vår vänliga bordspersonal frågade mig vad jag önskade istället. Snart kom kvällens fisk inseglandes, en bit hake, som föll mig mycket mer på läppen.

Hake är tydligen av släktet kummel vilket jag inte är så bekant med, men tillagningen med kronärtskocka och olivsås var god och med en aromatisk pinot grigio till blev det toppen!

Till dessert valde jag – förstås – chokladvarianten; gateau opéra, även den en MSC-klassiker vill jag påstå. Den har mandelkaka inuti och kräm med smak av både kaffe och choklad. Så god!

Färgglatt och lättklätt

När vi kom ner på promenaden, på väg till kvällens show möttes vi av love & peace-temat även där. Kul och färgglatt! Hela LED-taket lyste upp i klara färger, artister underhöll på promenaden och de hade även aktiviteter och erbjudanden, tävlingar med mera i butikerna.

Inne på juvelbutiken skulle de ha en dragning om något smycke men tyvärr kom inte tillräckligt många deltagare. Vi behövde dock inte gå därifrån tomhänta. Alla på plats fick ett litet smycke som minne, kanske inte värt många kronor men ändå en fin gest.

Sista programpunkten för dagen blev åter en show. Till min glädje haha (mest för jämlikhetens skull) var det denna gång de dansanta killarna som visade lite extra hud. 😉

Temat passade verkligen i tiden, ”Virtual” och anspelade på allt från selfies, mobilspel och liknande. Det var inte kryssningens bästa show tyckte jag men som sagt ändå tidsenlig och något annorlunda man inte sett förut.

Följ gärna Seafuns alla kanaler: InstagramFacebookYouTube. Du kan också läsa mer om MSC Meraviglia och annat om MSC Cruises här på Seafun.se.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier