Premiärtur med Norwegians Dreamliner till Fort Lauderdale

Dreamliner Interior HR

Igår landade vi i Fort Lauderdale, USA. Vi är här för att ta oss ut i det karibiska havet, det är dags att beta av några kryssningsveckor igen. Senast vi var här var i mars, då kryssade vi med Norwegian Epic (Norwegian Cruise Line ska inte förväxlas med flygbolaget Norwegian) och Oasis of the Seas. Denna gång ska vi upptäcka Holland America Lines fartyg Westerdam och Celebrity Cruises nyaste fartyg Reflection.

För att komma hit tog vi Norwegians premiärflyg till Fort Lauderdale. Mycket har ju skrivits om Dreamliner som varit otursföljda med många tekniska problem. Det var inte utan att jag var lite orolig först ska jag erkänna, men allt gick bra och Dreamlinern var riktigt fräsch. Snitsigt med eget USB-uttag i sätet framför, möjligheten att handla direkt från sin plats (man drar sitt kontokort i själva skärmen i stolen framför), god mat men magert med nya filmer i utbudet liksom spel för barn (de enda som fanns var schack och suduko) samt att all dricka efter måltiden kostade extra (ett glas vatten kunde man få).

invigningsfest

Vi var lite irriterade först dock för vi hade fått ett sms dagen före med instruktion att vara på plats i god tid för en invigningsfest för den nya linjen, men det framgick inte var och eftersom vi flög från Arlanda antog vi att det var därifrån. Men icke så vi var där långt före vad vi behövde helt i onödan. Däremot i Köpenhamn där vi mellanlandade bjöds det på levande musik, drinkar, läsk och öl, hamburgare (visserligen råa och kalla…) och brownies. Fotograferna fotade när det röda bandet klipptes och efter ett välkomsttal fick vi gå ombord. Självklart var allt kanonfräscht och det är en speciell känsla att sätta sig på ett flygplanssäte där ingen annan någonsin suttit innan!

På vår hemresa flyger vi dessutom direkt och flyter allt smidigt då lär detta bli vår nya flyglösning på hur vi fortsättningsvis tar oss till Florida när vi ska Kariben-kryssa. Biljettpriset är också bra, men låt dig inte luras. Det kostar lite mer än det först ser ut att göra eftersom de tar ut en avgift (549 kr har jag för mig att det är)  för ”servicen” med platsreservation, mat (som om man skulle vilja flyga så länge utan mat…) och rätten att ha med en väska (!). Totalt kan man ändå få en ekonomibiljett från cirka 5000-6000 kr vilket är riktigt bra med tanke på att flygtiderna är humana och att det bara är en snabb mellanladning eller går direkt.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier