Quantum of the Seas Launch Photos

Quantum of the Seas byggdes för att gå från New York, året om, alltså inte bara soligt sommarväder i Karibien eller Medelhavet. Det kan vara anledningen till att vi upplevde en lite instängd känsla, att fokus inte ligger lika mycket på utomhusdäck som på andra fartyg (eller så berodde det bara på att Southampton-vädret inte direkt lockade till längre stunder ute på däck).

När systerfartyget Anthem of the Seas kommer i vår kommer det att ta över hemmahamnen New York, och Quantum går då till Asien, men byggt är byggt!

Inomhus på Quantum finns gott om restauranger (18), barer, gym, spa och en promenadgata (Royal Esplanade) med butiker och caféer och mycket mer. Inte minst sportcentret Seaplex. Det finns också ett stort poolområde inomhus och det är ju bra både om vädret är sisådär eller om man faktiskt vill eller måste undvika sol. Dessutom ska det vara lugnare där.

Men, det finns också ett par yttre kännetecken som gör att Quantum of the Seas lär synas på långt håll när hon kryssar fram…

Den över nio meter höga björnen i stark magenta på utomhusdäck är ett sådant. Verket är signerat den Denver-baserade konstnären Lawrence Argent och bara ett av flera exempel på konstverk ombord.

Svår att missa är också North Star, en lång kranarm högst upp på fartyget med en blinkande glasboll längst ut som man kan åka upp i. Färden upp – och även utanför – fartyget är lugn men hisnande, som högst befinner man sig 92 meter över havsytan.

På däck finns också, förutom klättervägg och vågsurfingmaskiner som flera andra av Royal Caribbean Internationals fartyg har, nyheten RipCord by iFly. Det är världens första och enda skydivingsimulator till havs, en otroligt häftig idé som verkligen är en lyckad satsning!

Aktiviteten, som inte kostar en krona extra, sätter rejäl fart på adrenalinet. Vi vet för vi har testat! Många tordes inte, många ville men fick inte möjlighet (tiden var knapp och besökarna många på visningsresan vi var med på) men vi på SeaFun lyckades få en av de åtråvärda platserna…

Iförd öronproppar, hjälm, skyddsglasögon och flygoverall kände jag mig som en NASA-variant av en flygekorre när jag kastade mig ut i den starka luftströmmen! Det är inte helt lätt men heller inte svårare än att jag lyckades flyga kortare stunder utan hjälp av min instruktör. Som avslutning satte han mig i spinn och skjutsade iväg mig högt upp i en virvlande spiral i glastuben!

Den här aktiviteten får det att kittla rejält i maggropen! Efter en kort filmintroduktion och några goda råd från instruktören får man byta om och sätta igång.

Trots att det kan se ganska så avancerat ut kan i princip alla göra det. Den med rygg- och nackproblem ska avstå annars får till och med barn från 3 år flyga.

Ska du kryssa med Quantum of the Seas, avstå inte – testa!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier