Quantums löfte: kaj till koj på 10 minuter

2014-10-31 13.29.06_low

I helgen var vi på visningen av Royal Caribbean Internationals nya superfartyg, Quantum of the Seas. Fartyget la ut från Southampton och gjorde en så kallad ”cruise to nowhere” i två dygn innan vi var tillbaka i Southampton igen.

Under den här minikryssningen gjorde vi vårt bästa för att upptäcka och testa varje aspekt av fartyget! Allt hann vi förstås inte, men mycket. Därför blev det heller inte så mycket tid över till att blogga… jag hoppas i alla fall några av er hittade till vårt twitter-konto där vi var desto mer aktiva. Om inte, följ oss gärna på @SeafunSE.

Hur som helst kom vi hem inte så lite imponerade. Det var många intryck att smälta. Quantum of the Seas är nämligen annorlunda på flera plan. Det kallas nästa generations kryssningsfartyg och precis som man talar om ”smartphones”, pratades det om Quantum som ett ”smartship”!

De nya tekniska lösningarna började redan vid incheckningen. Vi hade i stressen helt missat att checka in online hemifrån (vilket underlättar rejält om man gör, man kan till och med ladda upp sitt ID-foto hemifrån numera) och stod där helt utan dokument, boardingkort eller något alls! Vi blev som tur var ändå mottagna väl och allt löste sig på bästa sätt 🙂 .

Redan när vi stod i kön till incheckningsdiskarna kom en dam fram med surfplatta och undrade om hon kunde hjälpa oss. Snitsigt tyckte vi! Nu visade det sig att tekniken var så ny att hon inte fick incheckningen att fungera och i alla fall fick hänvisa oss till en av diskarna men när allt är igång har det utlovats att det bara ska ta max 10 minuter från det att man står på kajkanten tills att man är ombord.

Låter lovande! Alla ni som beger er ut med Quantum of the Seas, återkom jättegärna med en kommentar på detta inlägg och berätta hur det gick – tar det så kort tid att checka in som de lovar?

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier