Queen Mary 2 – Ett första intryck

cunard-qm2-grand-lobby

Queen Mary 2 är vårt hem, vårt flytande hotell den kommande veckan. Fartyget är stort så vi har långt ifrån hunnit se och upptäcka allt men ett första intryck har vi hunnit få. Utrymmena är tjusiga som förväntat och vissa saker är lite annorlunda; som att det på vissa ställen är väldigt högt i tak och att utomhusdäcken har ett par stora öppna ytor utan några direkta aktiviteter. Men, det är inte så konstigt faktiskt med tanke på att fartyget går mellan Southampton och New York året om, alltså även kalla tider på året då man vistas betydligt mindre ute på däck.

Utomhus finns flera pooler, både grunda för barn och djupa för vuxna samt bubblande varma varianter, liksom sportplan där man kan spela paddle tennis och nät där man kan träna golfsvingen (klubbor och bollar står framme). Många spelar också det klassiska däcksspelet shuffleboard, eller bara njuter i en av de fina däckstolarna av teak.

Inne på fartyget finns restauranger, barer, café och teatersalong. Ett planetarium finns också, vilket inget annat fartyg har. Det är ungefär som vårt Cosmonova. Den som tycker om musik kan slå sig ner och lyssna på flera olika platser under dagen spelar, orkestrar och ensembler spelar här och var.

Det stora Canyon Ranch Spaclub har gym i anslutning och på samma däck (däck 7) kan man gå eller jogga runt hela fartyget på däck längs havet. Flera gånger per dag ordnar de träningspass och självklart har de förutom en stor bastu- och poolavdelning, också ett brett utbud av behandlingar.

Unikt för Cunard är Queens Room där man på eftermiddagarna kan få afternoon tea serverat enligt konstens alla regler. Jag har prövat konceptet på många fartyg och rederier men det har aldrig varit så fantastiskt som hos Cunard. Kvällstid kan man dansa här och på de formella kvällarna hålls här bal.

Ytterligare saker som finns är butiker, barnklubb för barn mellan 2 och 17 år, ett område för hundar (!), tvättstuga och strykrum för gäster som inte önskar lämna in sin tvätt, disco, bibliotek, vinterträdgård med mera.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier