Deck Chairs_224_1
Stilla liv till havs medan du färdas mot nästa dags destination. Drinken ingår förstås! Foto: RSSC.

Regent Seven Seas Cruises, RSSC, är ett av de verkliga lyxrederierna i världen. De var också en av dem som presenterade sig hos Globetrotter på det lyxrederi-event som jag tidigare skrivit om.

RSSC är populära och säljer enligt egen utsago slut på 98 procent av sina platser. Flottan består av endast tre fartyg; Seven Seas Mariner, Seven Seas Voyager och Seven Seas Navigator, men nästa år ansluter ytterligare ett: Seven Seas Explorer som spås bli det flottaste och mest exklusiva kryssningsfartyg som någonsin byggts!

Seven Seas Mariner och Seven Seas Voyager kan båda ta emot 700 gäster. Seven Seas Navigator är något mindre och tar 490 gäster. Alla fartyg har bara sviter, de flesta med egna balkonger, och en personalstab på nära 450 för fartygen som tar 700 passagerare.

VOY Signatures_140_1
Middag på Signatures, den franska restaurangen ombord. Foto: RSSC.

Standardhytten (som är allt annat än standard) ligger på ungefär 20 kvm med ytterligare 5 kvm balkongyta. Ombord finns allt man kan önska av ett kryssningsfartyg i den här storleken, som pooldäck, spa, gym, bibliotek, showlounge, barer, restauranger, casino och butiker.

De större fartygen har fyra specialrestauranger, det mindre har tre. Gemensamt är att alla ingår och alltså inte kostar extra. Det är ”free seating” och man kommer när man vill (men man måste boka). Huvudrestaurangen på alla heter Compass Rose Restaurant. Prime 7 är grillrestaurangen som inte bara serverar kött utan även fisk. Veranda Sette Mari är den italienska medan den franska går under namnet Signatures. På La Veranda kan man äta frukost och lunch och även sitta ute om man vill. Det finns också en poolgrill, ett café och flera barer.

Vad som är speciellt med Regent Seven Seas Cruises är att verkligen allt ingår. Inte bara mat, underhållning och aktiviteter utan drycker även alkoholhaltiga och utflykter iland!

1_Regent Suite _ Master Bedroom_1
Regent Suite, Seven Seas Explorer (2016).

Nästa år kommer Seven Seas Explorer som blir lite större (kapacitet på 750 gäster) och får fler restauranger och mer yta för spa.

Den lyxigaste sviten här kommer verkligen att bli något alldeles extra, faktiskt den största sviten som någonsin byggts på ett kryssningsfartyg!

2_Regent Suite _ In-Suite Spa_1
Svitens privata spa. Bild: RSSC.

Vad sägs om totalt 360 kvm med eget spa och fria spabehandlingar samt limousineservice i varje hamn som kör en precis dit man vill!

Det vore förstås en dröm bara att få se den där sviten en dag, men till dess håller vi till godo med en vanlig svit: på lördag checkar vi in på Seven Seas Voyager för ett par förhoppningsvis fantastiska dygn i lyx och flärd!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier