Russian Banya – spanyhet på Viking Cinderella

_MG_7416_2

Russian Banya är en av de nya spabehandlingarna på Viking Lines fartyg Cinderella. På Cinderella Spa arbetar man med Kerstin Florians produkter och koncept. Samarbetet är så nära att de fått förmånen att vara alldeles först med denna nya behandling. Än så länge är de också ensamma om dem.

Behandlingen utförs i ett specialbyggt behandlingsrum med massagebänk, privat bastu och vanlig dusch samt hinkdusch. Den kan utföras som en parbehandling eller för endast en person, hela tiden med en terapeut som guidar genom upplevelsen.

Idén är att varva mild bastuvärme med svalkande duschar för att öka cirkulationen i kroppen vilket verkar utrensande och renande. Kroppen skrubbas och piskas med ekruskor samt smörjs in med vårdande produkter efteråt. I bastun bär man en specialtillverkad bastumössa för att skydda huvudet från värmen eftersom behandlingen är på hela 80 minuter, även om man inte hela tiden vistas i bastun.

Vattnet som slängs på aggregatet består av en blandning av vatten och Kerstin Florians eucalyptusbad vilket gör att ångan i bastun blir väldigt väldoftande. Värmen är också mild och behaglig: temperaturen under en Russian Banya är inte mer än 55 grader för att man ska kunna sitta länge och njuta. Badet beskrivs som en kopp örtte för huden!

Det här ryska bastubadet ska vara djupt renande. Under behandlingen dricker man ofta och rör sig hela tiden in och ut mellan bastuvärmen och det svala rummet utanför med tillgång till svalt vatten för kroppen.

Jag njöt verkligen av den här behandlingen när jag testade den förra veckan under vår kryssning md Viking Cinderella! Dofterna, den milda värmen, det meditativa ljudet av ekruskorna som träffade huden… det var annorlunda, skönt och uppfriskande!

Jag fick också lära mig att det inte är sin terapeut man ska tacka utan banyatomten som står i ett hörn inne i bastun. Han var också med när jag fick den avslutande kicken på behandlingen; en vodkashot med caviarkanapé! Behandlingen är på 80 minuter och kostar vid förköp 995 kronor.

Vill du läsa en längre och mer utförlig beskrivning av den här behandlingen kan du göra det på vår hemsida för spa, Spabanken.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier