Rutinerade kryssningstipset: betala lägst, bo högst

ronnie-tiina-karlsson

Ett av de få (bara två faktiskt) tillfällen jag haft tid att lägga mig i en solstol hamnade jag lustigt nog precis bredvid ett svenskt par. Totalt är det bara åtta svenskar ombord så chansen var ju inte särskilt stor. Vi fick en trevlig pratstund om kryssningsupplevelser och restips!

Ronnie och Tiina Karlsson från Stockholm visade sig vara vana kryssare med erfarenhet av både stora rederier som Royal Caribbean International liksom lyxiga rederier med mindre fartyg som Regent Seven Seas Cruises och Oceania Cruises.

Resorna, som de ofta bokar via Globetrotter, hade gått både i Medelhavet som Karibien men också över Atlanten – flera gånger till och med. Häftigast tyckte de att deras kryssning från Spanien till Brasilien med Regent Seven Seas Cruises hade varit.

En spännande sak de berättade var hur de bokade sina drömkryssningar. Alltid i god tid och ofta den billigaste hyttkategorin; den som är helt ospecificerad.

Vi blir ofta uppgraderade till svit, eller i alla fall en bättre hyttkategori. Vi tror att det har att göra med att det är större efterfrågan på de billigaste hytterna. Denna gång med Cunard fick vi en fin hytt på däck 12 istället för längst ner på däck 2. Bäst var det den gången vi fick en penthouse suite – vi trodde det stod fel på biljetten! Men butler fick vi vara utan eftersom vi betalat billigaste priset, säger Ronnie och skrattar.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier