Rymligare hytter på Quantum of the Seas

När vi kom fram till vår hytt, en Superior Oceanview with Balcony, väntade där våra smarta armband. WOW Wristbands är en ny form av seapass, det kort som man tidigare burit med sig och använt både som hyttnyckel och betalmedel.

Ett seapass, oavsett form, är kopplat till ens kreditkort och därför kan man lugnt lämna plånboken i hytten när man är ombord, ofta även på rederiernas privata destinationer som CocoCay och Labadee i Royal Caribbeans fall.

Med det här smidiga armbandet slipper man leta i väskan efter det, tappar inte bort det och behöver inte ens ha med en väska eller byxa med fickor när man ska bada. Man kan också använda det för att identifiera sig när man till exempel ska delta i någon förbokad aktivitet.

Hytten var i övrigt rymlig och väldigt fin. Generellt ska Quantum of the Seas ha rymligare hytter än andra fartyg i flottan. Jag har bara kollat som hastigast och tror att det framförallt gäller de lägre/billigare kategorierna eller kanske jämfört med äldre fartyg. Vår var drygt 18 kvm (balkongen inte inräknad) och det verkar överensstämma med de större balkonghytterna i Freedom-klassen, som ett exempel.

Jag gillade den sobra inredningen och det fanns gott om förvaring. Garderoben var delad så att man slipper stå och trängas med sin vän eller kära på samma lilla yta 😉 .

Sängen var också väldigt skön och för en gångs skull var kudden lagom hög (de brukar vara skyhöga så att nackspärren kommer som ett brev nästa dag…).

2014-11-02 00.49.07

I badrummet var det dock väldigt tomt. En tvål låg i duschen, det var allt. När vi frågade fick vi veta att det nya är att man kan få schampo, balsam och duschcrème men man måste be om det.

Antar att det är en besparing, en del kanske tar hem det fast de har med eget eller inte vet/orkar be om det och då sparar ju rederiet in på de flaskorna.

Men, i alla fall så ni vet – det går att få, bara fråga er stateroom attendant!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier