Samba Grill – restaurang med brasilianskt tema

Vår guacho serverar kött
allure-samba-grill1

Igår kväll var vi och åt middag i Allures Solarium Bistro som kvällstid byter namn och skepnad. Temat blir då istället en brasiliansk churrascaria, en grillrestaurang med fokus på kött av olika slag. Nio olika sorter serveras så det gäller att planera sina tuggor om man vill testa alla.

Vår guacho serverar kött
Vår guacho serverar kött

Först några ord om hur det hela går till. Varje bord har en bricka som är röd på ena sidan och grön på den andra. När man tagit för sig av salladsbuffén som fungerar som förrätt (det finns även två soppor och charkuterier samt ostar, även om de sistnämnda gissningsvis är tänkta efter maten) vänder man på brickan för att signalera att restaurangens guachos (i vårt fall ukrainska servitörer 😉 ) kan börja anlända med sina grillspett.

Kyckling inlindad med bacon, oxfilé, den typiska brasilianska ”picanhan” och många fler sorter kommer sedan på spett och äts tillsammans med stekt banan, pommes frites och goda såser. Det typiska ostbrödet man alltid brukar få, pao de queijo, hade de tyvärr inte på denna rutt i Medelhavet fick vi veta – och lika bra var väl det, vi blev ändå proppmätta.

Till efterrätt fick man välja mellan tre olika sorter, en passionsfruktsmousse som jag tog (god), en chokladsockerkaka täckt med glasyr eller brylépudding.

Alla specialrestauranger ombord kostar extra. För att äta på Samba Grill betalar man 30 USD per person.

2 kommentarer på “Samba Grill – restaurang med brasilianskt tema

  1. Låter precis som samma koncept som finns ombord på fartygen inom i Norwegian Cruise Line, d v s i deras ”Moderno Churrascaria” restauranter…allt från självserveringen från det stora salladsbordet till personalen som kommer fram med det ena spättet/brickan efter den andra…så länge du har gröna kortet framme 🙂 Priset ombord på på NCL var $ 25:-/pers

  2. Hej Dag!

    Det stämmer. Jag har testat båda, och NCL’s är faktiskt bättre. Mycket bättre till och med. Första gången jag var på Allure of the Seas (invigningsturen 2010) så hade jag ännu inte besökt Moderno så då var jag imponerad, tyckte det var kul, men då hade vi även en exotisk dansös vid borden 😉 – nu tyckte jag hela upplevelsen var lite ”nedbantad”. Jag som exempelvis äääälskar pão de queijo…dessa fantastiska brasilianska ostbröd…men dem serverade de inte i Europa :-(.

    NCL’s restaurang Moderno – i alla fall på Epic, Breakaway och Getaway – är snygg, har en förrättsbuffé som är så god att man skulle vara beredd att betala för bara den 🙂 och hela grejen känns mer genomarbetad. Våra guachos på Allure var lite ”trötta” i sin service om sanningen ska fram 🙁 Det var inte dåligt men med tanke på att det är dyrare och Norwegians koncept är billigare så vinner Moderno.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier