Säsongsäventyr: att åka på norrskensjakt

Nu ni! Nu drar vi på äventyr igen. Men inte söderut som vi brukar såhär års (inte just nu i alla fall…) utan norrut! Vi ska jaga Aurora Borealis, det vill säga åka på norrskensjakt! Att åka hundspann står också på programmet och hur kombinerar man sådana upplevelser bäst med en båtresa? Svaret stavas Hurtigruten så klart!

Äntligen, äntligen, äntligen ska det bli av! Så många gånger det har varit på tal och jag har varit på väg…och det är precis som reklamen säger: ”En dag…” men när kommer den där dagen? Vissa saker ska man inte skjuta upp alltför länge, och nu är det dags.

Det blir ett kort smakprov, vi flyger till Tromsö och tar fartyget Trollfjord till Kirkenes. Då är vi väldigt långt norrut…hade vi varit där idag hade vi mötts av temperaturer som kommer att sjunka under -20-strecket men vi har tur och behöver bara hantera drygt -10, ungefär som här hemma alltså (i alla fall i Stockholm).

Mat, hytt, service och äventyrskvoten – allt kommer vi betygsätta! Så håll ögonen öppna, om vi inte har internet under resan så lägger vi upp det efteråt.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier