SeaPlex – största sportcentret till havs

Radiobilar på SeaPlex, Quantum of the Seas. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Gillar du att vara aktiv och röra på dig? Då ska du känna till att Quantum of the Seas, det nya fartyget från Royal Caribbean Cruises, har det största inomhuscentret för sport och aktiviteter till havs: SeaPlex.

Vi spanade in det när vi var ombord nyligen och det är verkligen maffigt! Det ligger så gott som högst upp i fartyget och är omgivet av fönster som släpper in ljus och ger en luftig, lätt känsla.

Runt om själva hallgolvet går det att stå och titta på alla aktiviteter som pågår. Man kan även vistas en våning upp; på övre plan finns tonårsvänliga, lounge-aktiga sektioner som har Xbox för den som vill spela (den smarta tekniken ombord gör att man kan spela live med vem som helst till havs eller på land).

Nere på golvet händer det mycket – ofta samtidigt då hallen kan delas upp i sektioner. Här kan man till exempel spela basket eller vara med på cirkusskola och lära sig flygande trapets!

Kvällstid plockas ett gäng radiobilar fram – en nyhet till havs – och man kan också åka rullskridskor eller dansa till musiken från den hängande DJ-korgen som rör sig högt upp i luften.

Alla åldrar kan komma hit och det är en av tankarna, att sysselsätta hela familjen med olika roliga aktiviteter.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier