Sen frukost och gungigt hav

calma

Dag tre på vår kanariekryssning med MSC Armonia, ett av de äldre oh mindre fartygen i MSC Cruises flotta. Idag är vi till havs och gungar fram på Atlantens blå vågor. Vädret är fint men det blåser en del vilket känns, så jag tar det lugnt i hytten ett tag och tuggar sjösjuketuggummin.

Frukost har jag i alla fall varit uppe och ätit, och jag tycker utbudet är bra. Själv gillar jag ägg i någon form till frukost, gärna en omelett. Igår hittade jag det samt fin salami, idag fick det bli god äggröra med några skivor kalkon till, fetaost och tomat, samt en stor, perfekt mogen kiwi till efterrätt.

Det finns förstås typiska frukostalternativ som yoghurt, mjölk och flingor, bröd, bakverk, frukt, ost och kallskuret, samt ett par olika varma alternativ. Flera tesorter att välja på finns också, min favorit är hittills ett grönt te med lätt bitter apelsinsmak. Bryggkaffe finns också.

Ps. Medan jag satt och skrev detta hörde jag hur de ropade ut i högtalarna att på grund av risk för storm (!) så kommer vi köra på full speed och lägga till på nästa destination Madeira kl 01 i natt istället för kl 08 imorgon bitti. Positivt när kaptenen tar sådana beslut för gästernas komfort och säkerhet. Och så känner jag mig inte lika mjäkig längre som tar medikamenter mot sjösjuka och vilar i hytten…

En kommentar på “Sen frukost och gungigt hav

  1. Kryssade med MSC Armonia (samma fartyg) på samma 7-nätters rutt för 14 dagar sedan. Ett mycket trevligt, familjärt fartyg som inte är för stort.
    Av veckans alla hamnstopp var besöket i Funchal, på Madeira, det finaste! Det var mitt första besök; och jag/vi kommer med100 % säkerhet att återvända. Att fartyget dessutom låg i hamn från kl 8 den ena morgonen till kl 14 nästa dag gjorde att vi hade gott om tid – även under kvällstid – att utforska denna pärla till destination i Atlanten 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier