Shower på Norwegian Encore; från Beatles till Kinky Boots

Underhållningen på Norwegian Encore är färgstark, rolig och känsloladdad – här finns det gott om allt från 60-tals musik till den prisbelönta musikalen Kinky Boots. I detta inlägg tänkte jag berätta lite om allt detta och dela med mig av vad jag hann uppleva under min korta tid ombord då fartyget invigdes.

Klubbar och musik

The Cavern Club, som inte är ny för fartyget men lika poppis för det, var fullsatt när jag var där. Denna bar och klubb är döpt efter den legendariska klubben i Liverpool där the Beatles uppträdde. På Norwegian Encores version hittar du coverband som både liknar och låter som The Beatles. Mycket uppskattat av alla dem som gillar 60-tals musik!

The Cavern Club, pressbild NCL.

Social media & Nightclub är dit du styr stegen om du vill parta loss och ha kul till in på småtimmarna. Här är det ofta disco – både den vanliga formen eller den tysta varianten ”silent disco” där var och en lyssnar på sin musik i hörlurar. Det blir väldigt komiskt inte minst för utomstående som tittar på! 🙂 I det dagliga programmet kan du hålla utkik efter andra former av uppträdanden som också hålls här, som komedigrupper med mera.

Trubadurer och sångare underhåller också i de olika barerna ombord som exempelvis Sugarcane Mojito Bar och The District. Bara titta i programmet Freestyle Daily som levereras till hytten kvällen innan, allt står där.

Stora produktioner, kända musikaler

Happy Hour Prohibition är en av musikalerna som spelas ombord och som handlar om förbudstiden mellan 1920-1933 i USA. Trots att den inte är ny har jag inte haft tillfälle att se den än. Men jag är nyfiken! Inget för dem under 16 år är rekommendationen för denna musikal som adderar drinkar i upplevelsen. Till skillnad mot övriga shower som är gratis att se kostar denna cirka 350 kronor, men då ingår också fem olika tidstypiska cocktails.

Happy Hour the Musical. 

The Choir of Man är mer musikshow än musikal och utspelas i den engelska puben The Jungle. Full fart med dans och musik från rocklåtar till sing-a-long och annan musik. Medryckande, riktigt bra och väldigt uppskattat av publiken, det märktes!

The Choir of Man.

Kinky Boots var den jag trodde minst på innan av någon anledning men tyckte allra mest om! Denna Broadway-musikal med musik och texter skrivna av Cyndi Lauper, är flerfaldigt prisbelönt och har även spelats i Sverige (bland annat på Malmö Operan). Ombord ingår den gratis vilket är rätt otroligt bara det.

Jag tyckte den började lite segt och svårbegripligt (jag var inte påläst) men snart tog den sig och när ridån gick ner så klappade jag för allt vad jag hade och bara älskade den! Artisterna var väldigt duktiga och charmiga (även om han som spelade en av huvudpersonerna Charlie hade lite vek röst).

Kinky Boots.

För att rädda sin fars familjeföretag, en skofabrik, slår sig sonen Charlie Price ihop med Lola, en kabaretuppträdande drag queen som blir hans designer för den nya produkten – Kinky Boots! Vägen dit är dock allt annat än rak och här bjuds på allt från mäktiga känslor till skratt och färgstarka nummer. Lova att ni inte missar den!

Hur man bokar

Inga shower (utom möjligtvis Prohibition eftersom den kostar) behöver förbokas men vill man vara säker på att få plats är det alltid en bra idé. Vänd dig till The Box Office utanför stora teatern eller boka via någon av de interaktiva skärmarna som finns utspridda på många platser ombord. Man kan också ringa 073.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier