Simma med delfiner på Atlantis

nassau-atlantis1

På de flesta destinationer i Karibien fungerar det att bara gå iland, strosa omkring för att se sig om, shoppa lite, ta något att dricka, insupa atmosfären och kanske sola och bada. Självklart kan man hoppa i en taxi och se sig om på ön på egen hand men många tycker det är bekvämt att boka en utflykt genom rederiet.

När vi la till med Norwegian Getaway i Nassau, Bahamas, följde vi med på en utflykt till den gigantiska resorten Atlantis som ligger nära hamnen. Här finns flotta butiker, casino, akvarium, en badlagun med vattensporter, strand, vattenland med olika vattenrutschkanor, barer, restauranger och mycket mer, till exempel Dolphin cay – en bukt där man kan möta delfiner.

nassau-atlantis3

Det var en trevlig utflykt och vi var glada åt vår dag, ändå fanns det ”utrymme för förbättringar” som det så vackert heter. Det började med att fartyget var försenat in till hamn, vi fick köa länge på kajen i solgasset för att få våra armband som visade vilket slags paket vi bokat (olika innehåller olika delar) och sedan köa igen för att komma på en buss. Det hela kändes förvirrat och oorganiserat, andra rederier brukar dela upp passagerarna i grupper redan ombord vilket både hade sparat tid och gjort att vi sluppit stå i det heta solgasset.

De hade också kunnat börja ge information redan på bussen vilket de inte gjorde, och när vi väl kom fram var den bristfällig. På plats blev vi flera gånger guidade åt fel håll (förödande när vi hade bråttom till vårt delfinevent till exempel). Vår guide hade dessutom sagt att alla vattensporter ingick med det armband vi hade men när vi kom fram till platsen för trampbåtar och annat liknande skakade de bara på huvudet; det ingick inte med något armband. Och drygt 400 kronor för en halvtimme tyckte vi var väl saftigt för att vilja betala extra för det.

nassau-atlantis2

Resortens alla spännande platser är dock välgjorda och bra. vi såg många vackra fiskar, i en pool simmade en flock rockor förbi, i en annan fick vi syn på hajar. Man kan ta sig över en hängbro, bada vid sandstränder eller pooler. The Dig ska känna som att man kliver in i det sjunkna Atlantis. Här finns grottlika gångar som är väldigt spännande för alla äventyrslystna barn och vuxna. Akvariet är riktigt bra. Tyvärr hann vi inte med vattenlandet men det såg coolt ut; vi såg till exempel hur andra flöt på gummiringar genom glastuber som gick rakt igenom en pool med hajar! Man kunde också boka in sig på ett event där man fick gå med hajar i poolen!

Utflykten kan bokas med ”beach break”, ”dolphin interaction” (som vi hade) eller ”dolphin swim”. Efter ombyte till våtdräkt och en kort introduktion fick man gå i gruppvis i vattnet med delfinerna tillsammans med instruktörer som berättade hur och vad man skulle göra när delfinen kom fram. Hela tiden följde en fotograf med som fotade allt, bilderna kunde köpas efteråt i shopen. Det var roligt och även Isac som bara är fyra år kunde vara med, han var också väldigt glad åt delfinmötet (hans andra redan :-)).

Utflykten hade alltså både för- och nackdelar, men summerat var vi glada åt vår dag. Konstigt nog hann vi inte göra allt trots att vi var där i fem timmar, så ett tips är att planera dagen och inte spendera för mycket tid på ett ställe om man vill hinna med att se och göra allt.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier