Skål för Birkas återkomst!

Man fick ju nästan gnugga sig i ögonen när nyheten kom i förrgår. Birka var såld. Till slut! Till Gotlandsbolaget. Spekulationerna hade varit många om vem som skulle köpa henne. Skulle hon få stanna här i Östersjön eller kanske rentav hamna nere bland de grekiska öarna? Prislappen: 38 miljoner euro.

De flesta jublar över Birkas återkomst. Fartyget hade och har än många fans. Några pessimister knorrar om att ”man får väl se hur länge det varar” och att ”det blir nog dyrt att åka med”. Ingen vet några detaljer än och Gotlandsbolaget vill inte svara på frågor. Det kan man ju förstå, att de inte kan svara på vad de ännu inte vet.

”Vi kommer, självklart, att berätta mer framöver. Nu är det fullt fokus på att planera och bygga organisation.” svarade Karin Bill, Kommunikationsansvarig på Gotlandsbolaget, när jag kontaktade henne igår.

Gammalt och nytt

Så, hur fartyget kommer att se ut, vilken slags produkt de kommer fylla henne med och vad det kommer att kosta att åka med är sådant som tiden får utvisa. Sålänge får vi ge oss till tåls.

Medan vi väntar på Birkas återkomst tyckte vi att det kunde passa bra att få minnas lite. Vi grävde i arkiven och hittade – till vår glädje – ännu opublicerade klipp som vi nu vill bjuda på! Denna video är från en juli-kryssning 2019 då vi gjorde en så kallad ”långkryssning” med Birka med rutten Bornholm, Rügen, Visby. Vi berättar också lite om det vi vet om ”nya Birka”, hur det än blir.

Birka Stockholm börjar kryssa igen
Såhär tänker vi oss att Birka kanske skulle kunna se ut i sin nya skepnad.

Hoppas ni ska gilla videon, och vill ni minnas ännu mer finns hela 114 inlägg om Birka Cruises här på sajten. 🙂 Följ också gärna Seafun på InstagramFacebook och YouTube för att inte missa något av mina kommande spännande kryssningsäventyr! 

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier