Skärgårdskryssning med brunch till Vaxholm

Ingen sommar känns komplett utan minst EN tur ut i skärgården! Start i sommar-Stockholm, ett av Strömmas fina anrika fartyg, vågskvalp, fiskmåsskri och – så småningom – klippor och vackra skärgårdsvyer allteftersom man tuffar på mot sitt mål – det ger sommarkänsla det!

Denna gång valde vi att göra en minikryssning ut till sommaridyllen Vaxholm med Strömma-fartyget Stockholm från 1930. Eftersom vi hade bokat in oss på brunchen fick vi börja med att slå oss ned till bords.

På utfärden dukades en läcker brunch upp med sill, kallskuret, bröd och ost, olika sallader och annat gott. Efter ett tag fylldes buffébordet på med småvarmt som Janssons frestelse, köttbullar, fläsksida och annat smarrigt.

Vi hade ett fint bord och njöt av utsikten och känslan av att lämna kaj och vara på väg mot dagens utflyktsmål medan våra magar jublade över läckerheterna på tallriken. Jag är ganska kräsen när det gäller just bufféer men denna var riktigt fin. Sillarna var kanon och den asiatiska laxen med ingefära, wasabidressing och sjögräs blev min absoluta favorit!

Valet mellan desserter och Vaxholm blev svårt!

Desserterna var egentligen menade för hemfärden så vi, som bestämt att hoppa av i Vaxholm, hann bara nätt och jämnt smaka på några av sötsakerna. Ett par tuggor var nog för att man nästan skulle vilja missa stoppet i Vaxholm, men vi lyckades slita oss från chokladmousser, pannkakstårtor med jordgubbar, godisfat och tiramisu och gå av som bestämt. 🙂

Vaxholm levde upp till våra minnen och förväntningar; sommargäster, turister, krogar med uteserveringar och butiker med lockande erbjudanden! Självklart hjälpte en blå himmel och solig dag till att höga stämningen men den mysiga atmosfären hade garanterat inte kunnat stävjas ens med moln och svala temperaturer!

För vår del blev stunden i Vaxholm ganska kort då vi åkte vidare och besökte en häftig äventyrspark jag hade hittat information om av en slump på nätet; Skypark. Det besöket har jag skrivit mer om på vår systersajt Familjeparker.se, klicka här om du vill läsa om parken.

Vaggade till sömns

Återfärden mot Stockholm blev lugn och trevlig. Det var mycket folk så vi fick tyvärr inte plats allihop på samma ställe. Jag och lille Theo, som vid det här laget var så trött att han somnade i min famn, satt ute på däck i aktern och njöt av den somriga färden. Till slut vaggades även jag till sömns – havsluft, många soltimmar och upplevelser tar på krafterna!

Jag åker gärna till Vaxholm igen i sommar om vi får tid. Då besöker jag gärna kastellet som jag tror hela familjen skulle ha behållning av. Vi får väl se om det kan bli av!

Vaxholmskryssning – en flexibel tur

Plus till Strömma för de många alternativen på denna tur; brunch, något mindre från caféet ombord, åka fram och tillbaka utan att gå av eller göra som vi – stanna iland i tre timmar innan man åker tillbaka.

Man kan även gå av /på vid kastellet om man vill och ta linfärja till själva Vaxholm. Vid alla sittplatser förutom i restaurangen hörs också en guide som berättar om allt man passerar under färden.

Ja, stor flexibilitet så att man kan anpassa den efter tycke och smak, gör denna tur väldigt attraktiv som utflyktsval. Brunchkryssning: 545 kronor, lunch-/middagskryssning (endast kryssning och restaurangplats, maten tillkommer): 195 kronor.

En kommentar på “Skärgårdskryssning med brunch till Vaxholm

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier