Skön avkoppling längs The Waterfront

ncl-getaway-waterfront1

En av nyheterna när Breakaway-klassen kom, Norwegian Cruise Lines nyaste fartygsklass, var The Waterfront. The Waterfront på däck 8 är ett promenaddäck där restaurangerna även vänts utåt så att man kan sitta utomhus och äta middag medan den karibiska brisen fläktar mot kind och hår.

ncl-getaway-waterfront3

Det här restaurangtäta utomhusdäcket finns på både Norwegian Breakaway (som går från New York) och på systerfartyget Norwegian Getaway. Här kan man också utnyttja promenaddäcket bäst eftersom Getaway går från Miami med sitt milda klimat året runt.

Förutom att man kan boka utomhusbord på restauranger som La Cucina (italienskt), Cagneys (klassiskt steakhouse, det vill säga framförallt kött), Moderno (brasiliansk churrascaria), Ocean Blue (som bär kocken Geoffrey Zakarians signum) kan man också slå sig ner på en bar som till exempel mingelvänliga Sunset bar.

ncl-getaway-waterfront2

Jag gillar verkligen konceptet. Särskilt vi nordbor vill ju njuta av det varma vädret så mycket som möjligt och att då kunna sitta ute med havsutsikt är superhärligt. Dock är alla dessa restauranger så kallade specialrestauranger vilket innebär att man måste betala en extra kuvertavgift för att äta där.

Vad man också kan göra är att slå sig ner i någon av alla de soffor och fåtöljer som finns utplacerade mellan restaurangerna, kanske med sin bok eller en glass från Dolce Gelato. Det var verkligen populärt och vi såg många som kopplade av här och till och med sov i sofforna.

The Waterfront är alltså ett skönt ställe att koppla av på om du vill ha frisk luft, lugn och ro men inte nödvändigtvis känner för att sola.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier