Idag kom jag tillbaka efter fullt ös i nästan en vecka ombord på fartyget Brilliance of the Seas! Jag har kryssat i Medelhavet, från romantiska Venedig till balla Barcelona, och inte haft en sekund till övers att vare sig blogga (det är dessutom dyrt att vara uppkopplad till havs) eller slappa. Så vad har jag då gjort? Jo, jag har hårdtestat Royal Caribbeans hälsoprogram Vitality.

brillianceklttervgg
Foto: Royal Caribbean.

Hela veckan har jag gjort mitt bästa för att hålla mig aktiv och inte falla för alltför många ätbara frestelser ombord, vilket verkligen inte varit det lättaste…!

Powerwalk på utomhusdäck varje morgon + yoga, styrka eller något annat. Dessutom massor av annan träning och kul aktiviteter under dagarna. Det har varit riktigt kul faktiskt!

De destinationer vi åkte till var Split i Kroatien och Valletta på Malta. Fina båda två och bra promenadstäder om man som jag vill röra på sig också. Ombord har jag kört allt från meditation, yoga, klättring och dans till olika slimmande spabehandlingar med detox-effekt.

I fina à la carte-matsalen var de mer hälsosamma rätterna på menyn märkta så att den som ville kunde se till att få in mer ”vitalitet” på tallriken. Jag undrar dock hur många som lyckades stå emot efterrätterna. Måste erkänna att det inte gick något vidare för mig i alla fall men jag motarbetade ändå dessert-effekterna bra, tack vare alla suveräna tränare och peppande instruktörer ombord.

Ja, den som säger att det är tråkigt att kryssa har inte satt sig in i allt som finns att göra ombord. Jag låg i varje minut från tidig morgon till sen kväll och hann ändå inte testa allt jag ville! Vilket egentligen bara är bra – då har jag anledning att gå ombord snart igen.

Och hur gick det med formen då? Jodå. Man brukar ju säga att man i genomsnitt går upp en 2-3 kilo på en veckokryss, och jag lyckades gå ner ett halvt kilo, så enligt min summering gick jag egentligen ner minst 2,5 kg – om man räknar med de där extra kilona jag undvek att gå upp!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier