_MG_5553_1
Observera den öppna delen i mitten av fartyget. Pooler finns på vardera sida. Foto: Heidi Rovén.

Vädret var precis som här hemma, lite ostadigt och inte särskilt varmt, på min Allure-kryss nu i maj. Blåsigt och svala vindar gjorde att i alla fall jag inte hade särskilt stor lust att klä av mig för bad och sol.

Det stoppade dock inte de andra gästerna ombord, när väl solen tittade fram var det många som slängde sig både i solstolar och pooler! Jag tänkte visa upp lite hur de olika poolerna ombord på Allure of the seas kan se ut. Till exempel så här:

_MG_5551_1
Som synes finns gott om plats och med flera olika områden sprids folk ut så att det inte känns trångt. Foto: Heidi Rovén.

Observera att jag skriver pooler, i pluralis, för här handlar det inte om ETT poolområde utan många. Är det världens största kryssningsfartyg så är det 🙂 .

_MG_5554_1
Bra med tak över bubbelpoolen för skydd en het dag. Foto: Heidi Rovén.

Förutom fyra olika större pooler finns en rund med ström där barnen kan flyta omkring, hela 10 bubbelpooler varav två stycken som skjuter ut, utanför fartygskroppen och ger en lite svävande känsla (dessa ligger i Solarium-delen).

_MG_5560_1
H2O-zone; barnens fina lekområde med grunt vatten. Foto: Heidi Rovén.

Därutöver finns ett jättefint lekområde för barn; H2O-zone med vattenkanoner att skjuta med och Miro-liknande skulpturer i starka färger som droppar och sprutar vattenstrålar åt olika håll.

_MG_5564_1
The beach pool, min favorit, där man kan ställa en solstol i den sluttande delen med vatten! Foto: Heidi Rovén.

Som jag redan nämnt kommer jag gå ombord igen senare i sommar och då hoppas jag på riktig sommarvärme så att det blir tillfälle att verkligen nyttja de fina däckområdena mer! Sol och pool är ändå en härlig del av en lyckad semester!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier