Solig höstkryss med Cunard i Medelhavet

19688

Nedräkningen har börjat! Som jag nämnt tidigare ska vi ut och kryssa med Cunard. Nästa vecka lämnar vi därför höstmörkret här i norr och flyger ner till Grekland varifrån jag aldrig startat en kryssning förr. Det ska bli fantastiskt härligt! Om väderprognosen stämmer kommer södra Europa ha mellan +20 och +25 grader och sol!

cunard rutt

Vår kryssning blir lite av en specialvariant då vi har fått lov att ansluta mitt i kryssningen. Anledningen är att vi kan inte vara borta så länge, så istället för den 12 dagar långa kryssningen mellan Rom och Venedig, kommer vi att vara ombord 5 nätter.

Fartyget vi reser med är Queen Elizabeth, det nyaste av Cunards tre fartyg. ”QE” som hon förkortas i dagligt tal är från 2010 medan flottans andra två fartyg är Queen Victoria från 2007 och Queen Mary 2 från 2004. Gudmor till QE är ingen annan än – förstås – drottning Elizabeth.

Vi kommer att ansluta då Queen Elizabeth lägger till i Aten. Därifrån fortsätter fartyget in i Adriatiska havet med stopp på både Korfu och i Dubrovnik, innan det är dags att gå av i Venedig.

Jag ser verkligen fram emot upplevelsen. Inte minst eftersom jag bara varit ombord på ett Cunard-fartyg förut, aldrig kryssat med dem.

Mina förväntningar är höga, framförallt på stämningen. Jag tänker mig det stiligt, elegant, uppklätt och med typiskt brittiska event som afternoon tea, krocketspel och bal med olika teman.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier