Sophia Loren gillar Aurea Spa på MSC Poesia

MSC0808252_Skepp_MSC_Poesia
Kapten Ferdinando Ponti, Sophia Loren och MSC Cruises C.E.O Pierfrancesco Vago. Foto: MSC Cruises.

I helgen befann vi oss i Dover med anledning av invigningen av MSC Cruises fartyg MSC Poesia. Förutom det vackra fartyget låg fokus på dess gudmor; Sophia Loren, fortfarande filmstjärnevacker.

Jag frågade henne om hennes bästa skönhetsknep, hon menade att allt låg i generna. Hm. Inte särskilt hoppfullt för den som hade hoppats på tips på undergörande krämer, fiffiga träningsformer och/eller mirakeldieter. Kanske håller hon dem för sig själv. Eller så går hon kanske regelbundet på spa! I alla fall var tydligen spa-avdelningen det hon gillade bäst ombord på det nya kryssningsfartyget MSC Poesia.

Entrén har en mjukt bubbelformad gång med väggmålningar som påminner mig om sådana jag sett på Sri Lanka; barbröstade kvinnor med lösa höftskynken och massor av smycken. Deras beauty manager hävdade att det var balinesisk stil även om jag tyckte det kändes ganska mycket Indien också. Fint var det i alla fall i milda beige färger kombinerat med mörkgrönt – som sand och djungel.

Gymmet hade fått större utrymme också än på systerfartyget MSC Orchestra (som jag kryssade med i höstas) vilket betyder att nu fanns ännu fler tramp- och löpband framför det maffiga panoramafönstret. En bra satsning för jag måste säga att känslan av att jogga på det där löpbandet med hela Venedigs inlopp framför sig slår de flesta träningsmiljöer jag provat på!

Inne på Thermalsuite-avdelningen kan man bubbla i jacuzzi, bada torrbastu eller njuta av ångvarianten med aromatiska dofter. Och på spamenyn står en mängd olika behandlingar, däribland balinesisk massage. Kanske är det den som är Sophia Lorens hemliga knep för att hålla sig förbluffande ung och fräsch? Det är värt ett försök!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier