_MG_6356_1

Vår hytt var inte bara stor, den var gigantisk (29 kvm)! En lyx A-hytt på däck 9 längst fram i fören. Lite murrig men med jättefräscht nyrenoverat badrum i snyggt mosaikkakel som glänste i pärlemor. Redan där satte sig kryssningshumöret på rätt plats direkt :-).

Knatteland låg nära, på samma däck i den omvandlade konferensavdelningen. Isac blev salig direkt, började hoppa runt på en sådan där projicerad duk på golvet som reagerar när man hoppar på den; ballonger smällde och grodor plattades ut. Viking har verkligen ansträngt sig, att området annars är konferensavdelning går knappt att se! Med enkla men effektiva medel (färgglada tyger på väggarna, glittriga fjärilar, djungelnät i taket etc) kliver man verkligen in i barnens värld.

Vi hade missat att boka bord så buffén var full men vi fick plats i à la carten. Snart upptäckte vi dock att vår tid krockade med Ville Vikings välkomstmöte, inte mycket att göra – Ville gick förstås först (och väl i à la carten var det inga problem att vi var sena). Kristofer som gick med Isac på mötet medan jag bloggade berättade att det varit rätt tråkigt för barnen, det var mest ”torr information” för de vuxna. Barnen hade till och med hyssjats. Hm…vem var där för vem…nåja, Ville hade i alla fall varit rolig.

Jag var inställd på att vi skulle få köpa vuxenmat till Isac (halva priset för barn) men det visade sig att inte bara buffén utan också Food Garden hade en barnbuffé, gratis eftersom Isac bara är 3. Otroligt bra, dessutom var den rolig (banderoll med Ville Viking plus Ville Viking muggar) och varierad (inte bara de vanliga köttbullarna och korvarna utan det fanns även fisk och kyckling samt majs). Och glass och godis. Både Isac och mamma var därmed nöjda! 🙂

_MG_6176_1

Middagen blev…hm, ja låt oss säga: med en treåring måste man vara flexibel! Inte säkert de andra passagerarna tänkte likadant men jag tyckte det var bättre han låg under vårt bord tyst och såg film på den bärbara skärmen än att vi skulle tvinga honom till bordsskick som hade ackompanjerats av skrik alternativt högljudd sång. Då och då dök en hand upp mellan borden och letade efter en ny pommes frites eller lite majs. Vad vi skrattade! Bara att gilla läget.

En parentes: Jag gillar verkligen att äta i Cinderellas à la carte Food Garden. Den är inte alls modern men så vacker med sin jugenddekor, glaslampor i taket och så blir det så fint kvällsljus därinne. Och så är maten suverän. Överlag håller maten väldigt hög kvalitet på Cinderella. Om jag tar ett exempel, deras dessertbord till exempel är fantastiskt. Ingen pulver-ihopvispad utfyllnad, inga dallriga otäcka gelatinskapelser, inga färgämnesspäckade sockerhistorier – utan riktiga, välkomponerade och utsökta dessertostar samt efterrätter.

Efter vår middag hann vi precis till minidiscot innan det var slut. Ville hade gått så efter att Isac svängt lite i mörkret med sin blänkande discostav (inköpt i Knatteland för 35 kr) så var han nöjd. Vi gick runt ett varv på fartyget och kikade, sen gick vi och la oss.

Jag tror aldrig jag sett Isac äta så mycket frukost som han gjorde morgonen därpå! Vi fick ett jättebra fönsterbord i buffén där Isac kunde sitta och titta ut medan han svalde yoghurt med flingor, vattenmelonskivor, pannkaka, ostsmörgås med paprika, ännu mer paprika, lite gurka och så en massa mjölk. Inte heller nu kostade det något för Isac. Mätta och glada var vi sedan redo att fortsätta våra tester.

_MG_6289_1

Dagens första barnaktivitet var dockteater. Det visade sig att de hade avsatt ett helt rum för det och inrett mysigt med tyger och ett hav av kuddar och gosedjur i mitten där alla barn kunde sitta och titta. Det kom knappt några men lekledarteamet körde på med samma entusiasm ändå. Temat var en rockshow med Rocko and the Rollers och även om vi vuxna nog fnissade lite mer än Isac så tyckte han det var spännande, särskilt att få komma fram och hälsa på dockfigurerna efteråt. Jättebra.

Godisbingo hoppade vi över, istället lekte Isac med lego och annat i de olika rummen tills det var dags för Ville Vikings kramkalas. Det var toppen att Ville gick runt bland barnen där de var (på Galaxy dök Mumin upp i deras dansbar där många av aktiviteterna hölls men aldrig i leklandet så vitt jag vet) och dessutom verkade ha gott om tid på sig att stanna, kramas, fotograferas och så vidare. Det kändes som att han var tillgänglig. Isac älskade det, följde med hela tiden överallt dit Ville gick och höll Ville i handen :-).

_MG_6401_1

I Knatteland finns också en fotostudio där man kan klä ut sig till rockstjärna och fotas med Ville. Bilden bearbetas sedan med olika bakgrunder och färger så att det ska se så coolt och kul ut som möjligt. Resultaten finns sedan att se utanför taxfreen och man köper bara om man hittar någon bild man gillar.

Förstås gjorde vi det, och trots att jag tyckte 160 kronor för en bild på ca 16×23 cm var för dyrt så köpte vi ju ändå. Den ska upp på Isacs Wall of Fame i hans rum där man också hittar bilder på när han träffat Svampbob, Shrek och Fiona, Mästerkatten i stövlar, Jultomten och andra ”kändisar”.

Eftermiddagen blev tyvärr stökig. Barn och föräldrar var inte överens om prioriteringen på popcorn, godis och mat. Isac låg och skrek i Knatteland framför popcorn-automaten och det enda han ville ha var godis, godis, godis. När vi till slut fick honom lugn – en flaska välling och några sovtimmar senare – var det sent. Vi siktade på taxfreen där de skulle annonsera vem som vunnit tävlingen ”gissa antalet godisar i burken”. Jag hade fyllt i en lapp åt Isac tidigare och man var tvungen att vara där för att vinna. Ville Viking skulle också närvara så det var liksom sista chansen till möte med nya idolen/kompisen. Viktigt.

Nu kom tyvärr bottennappet. En man ur personalen med en sådan där sladdlös mikrofon runt örat ropade ut i hela taxfree-shopen att nu var det dags för prisutdelning i tävlingen ”gissa antalet”. Ville Viking gjorde entré från lagret och vinkade glatt åt alla familjer som stod samlade och tog emot spontankramar från barnen. Vinnaren ropades upp och fick två påsar Ahlgrens bilar (lite ynkligt, jag trodde man skulle få typ en chokladkaka stor som man själv eller i alla fall en sådan där jätteklubba de säljer för runt 90 spänn). I alla fall. Namn efter namn ropades upp, övriga fick en näve dajmgodisar. Men när en flicka ropades upp som var kanske nyss fyllda 12 om jag skulle gissa, kanske 13, så säger Viking Line-mannen något i stil med ”ja du kan ju också hångla lite med Ville Viking”!

HUR i hela friden, ja varför i hela friden, fäller han en sådan kommentar?! Där står småbarn, familjer och Ville Viking – Viking Lines egen barnfigur – och fullkomligt ogenerat blottar han sin egen barnsyn inför alla: småflickor är sexobjekt.

Jag blev oerhört illa berörd och även flickan som gav en halvhjärtad kram till Ville Viking (hon var uppenbart generad) innan hon gick därifrån, utan en enda dajmgodis tror jag.

Det var en persons kommentar som visserligen inte borde reflektera på rederiet eller företaget i stort, allra minst på Ville Viking (som jag inte vet om han ”spelades” av en person eller flera men som i vilket fall gjorde det jättebra). Ändå gör det ju det. Jag hoppas Viking Line läser detta och reder ut incidenten så inget liknande händer igen. Det vore synd på ett i övrigt jättebra och kul barn- och familjekoncept.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier