Spa, gym och behandlingar på Norwegian Bliss

Idag tänkte jag bjuda på en liten rundtur ombord på Norwegian Bliss som jag var ombord på förra våren. Ett fantastiskt fint fartyg med massor av härliga restauranger, områden och aktiviteter! Ett av dem är Mandara Spa där man både kan träna och använda gymmet (fritt för alla), ta behandling (kostar extra) och njuta av bad och bastur i deras thermal suite (för det löser man day pass som det finns ett begränsat antal av).

Mandara Spa ligger högt upp i fartyget samt har havsutsikt både från gymmet och själva spaavdelningen, vilket är helt rätt tänkt tycker jag. Thermal suite-delen består av pool, relaxbäddar samt flera olika bastutyper såsom sanarium, torrbastu, ångbastu och ett häftigt saltrum med block av himalayasalt på väggen.

Är du speciellt intresserad av detaljerna kring dessa och vill veta mer om vad de olika bastutyperna har för hälsofördelar rekommenderar jag att du besöker på andra sajt Spabanken där jag skriver mer ingående om Mandara Spa.

50 lyxiga behandlingar

Förutom alla fina bastur är de varma keramiska bäddarna med utsikt över havet en favorit. Här kan man lägga sig och koppla av och bara njuta av den vilsamma utsikten över havet. Jag har för mig att de även höll på att bygga upp en station med te och vatten vilket dessa spa brukar ha, även det toppen eftersom det är viktigt att fylla på med vätska.

När det gäller behandlingar har jag för mig att jag läst att det ska finnas ett 50-tal att välja på! Jag provade en av dem när jag var ombord under invigningen av fartyget, en ansiktsbehandling som heter Biotec Elemis Skin Resurfacer.

Behandlingen innefattar dels peeling/djuprengöring och föryngrande moment, men också massage och delar där man har chans att bara koppla av. Även här finns det ett inlägg på Spabanken om Biotec Elemis Skin Resurfacer för den som är intresserad av att läsa mer om detaljerna.

Kortfattat tyckte jag den gav väldigt fint resultat och terapeuten var både proffsig och härlig till sättet. Priset är 175 USD och på det tillkommer automatiskt 18 procents dricks vilket kan vara bra att känna till för oss svenskar som annars är vana vid att vi själva bestämmer om vi vill ge dricks eller inte.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier