Stockholm bästa destination i Europa!

14027553286_06df5587f4_b

Nu börjar sommarens strida skara av fartyg lägga till i Stockholm. Varje sommar gästar tusentals kryssningsgäster vår vackra huvudstad som är en populär destination. Förra året tilldelades Stockholm priset Cruise International Award 2013 som Bästa destination i Europa.

Utmärkelsen röstades fram av kryssningspassagerare och placerade Stockholm före de norska fjordarna, Sankt Petersburg och Barcelona. Inte illa!

Förra året visade siffrorna också en ny rekordnotering av antalet passagerare; 485 000. Totalt besöktes vi av 278 fartyg (sammanslaget Stockholm och Nynäshamn) under kryssningssäsongen som sträcker sig från april till oktober (ej inräknat de fartyg och färjor som gör korta nöjeskryssningar här året runt).

Den som vill har ofta möjlighet att besöka fartygen ett par timmar när de ligger i hamn. Återförsäljare av kryssningar som Wondercruises, Globetrotter med flera ordnar ofta med detta till en mindre slant (brukar ligga på cirka 150-200 kronor) som täcker rundvisning och en flott flerrätterslunch med vin.

För den som är nyfiken på hur dessa fartyg ter sig inifrån eller vill veta mer om ett särskilt rederi är det ett perfekt sätt att förkovra sig innan man bokar sin kryssning.

På lördag är SeaFun inbjudna att delta i ett specialarrangemang ombord på fartyget ms Eurodam som ingår i Holland America Lines flotta. Mer om detta inom kort!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier