Princess Cruises Princess Royal. Foto: Princess Cruises


Royal Princess spaavdelningen heter Lotus spa. Intrycket är rent och elegant, väggarna är i sten, huvudtonerna beige, svart och vitt med inslag av en dimlila nyans. Förutom behandlingsdelen finns här en bad- och bastuavdelning som går under namnet The Enclave och är ett nirvana av avslappning.

Vatten och fräscha handdukar att förse sig med finns vid ingången. Väl inne möts man av ett stort utrymme med en hydroterapipool i mitten. Det finns en varm torr bastu, en ångande aromabastu och ett hamam. Därtill fyra upplevelseduschar och sådana där varma, formade keramikbäddar samt två ovala läckra och varma vattensängar. Effekten av att vistas här var riktigt, riktigt bra…

För att maxa effekten av besöket köpte jag med mig en skrubb i receptionen. Konceptet var väldigt trevligt; en terapeut låter dig dofta och välja och finns det ingen färdigmixad blandar de till en burk åt dig. För 10 USD får du sedan en fin liten tygpåse med en ”loofahskrubbpad”, broschyr samt din burk med skräddarsydd skrubb. Jag valde en oljig saltskrubb med mandarinskal som doftade fräscht och fruktigt.

I ångbastun satt jag länge och njöt av den fuktiga väldoftande dimman. När jag kände mig genomvarm skrubbade jag mig i en av duscharna. Det fanns åtta olika typer, till exempel ”Siberian mist” med blått ljus och eucalyptusdoft.

När jag svalkat mig klart prövade jag mig igenom alla bastur. I hamamet fanns en ljus del och en inre mörk med uppvärmd stenhäll. Där la jag mig ner medan en stjärnhimmel blinkade ovanför mig och utan att vara särskilt bevandrad i astronomi är jag rätt säker på att de små lysdioderna inte var slumpartat utsatta utan bildade våra kända stjärnbilder.

Till sist steg jag ner i poolen, coolt designad, och med ett ”regn” ovanifrån i mitten. Den hade också bäddar med bubbel underifrån och massagestrålar av olika slag. När jag låg i det varma vattnet och slappnade av med full överblick över resten av spat, duscharna, ångbastu och hamam samt ”regnet” som föll ner framför mig – då infann sig verkligen den kungliga prinsesskänslan! Den efterföljande ansiktsbehandlingen var som grädde på det redan väldigt fluffiga moset!

När jag kom ut från spat flera timmar senare tittade terapeuterna i receptionen förvånat på mig. ”Har inte du varit här flera timmar?” Jo svarade jag och log, och jag skulle kunna stanna många till, först var jag i nirvana, sen sjunde himlen och sen…” Well, let’s just say I escaped completely!” sa jag och då skrattade de alla gott för ”escape completely” är Princess Cruises slogan.

Älskar du spa är det här ett fartyg för dig. Underbar atmosfär, snyggt och stiligt, trevliga och duktiga terapeuter och en miljö som får dig att glömma allt vad vardagen heter.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier