The Magic Carpet på Celebrity Edge

Just den här vinkeln hade jag svårt att fota själv. Foto: Celebrity Cruises.

Jag sitter och går igenom bilder från Celebrity Edge som jag var ombord på i maj men ännu inte hunnit berätta om. Det finns så mycket att visa och berätta, var ska jag börja!? Jo jag vet, jag börjar med den ”magiska mattan”, The Magic Carpet!

Magic Carpet på däck 5. Foto: Celebrity Cruises.

Alla som hört om Celebrity Edge har garanterat även hört uttrycket Magic Carpet. Men vad sjutton är det egentligen? En flygande matta à la Aladdin? Nja, inte direkt – men nästan. 😉

Jag i kvällssolen på Magic Carpet, Celebrity Edge. Foto: Eliane de Thonel d’Orgeix.

För det första är det en rent konstruktionsmässigt ganska imponerande historia. Hela ”mattan” eller plattformen, hänger ju ut från fartygskroppen och dessutom bara på ena sidan vilket gör att fartyget får en ansenlig tyngd på ena sidan men inte den andra. Nåja, det här har de förstås sett till att kompensera för. Men det är rätt coolt ändå!

Celebrity Edge lanserades i januari 2018 men har framförallt gått i Karibien sedan dess. Foto: Celebrity Cruises.

13 däck över havsytan

För det andra är plattformen rörlig, som en hiss nästan men när jag var ombord gick det upp för mig, vilket jag hade missuppfattat, att man inte får åka med medan den rör sig. Högsta läget är 13 däck över havsytan, lägsta är i vattennivå.

Det gällde att hålla i frisyren ute på ”mattan” – det är helt öppet så vinden har fritt spelrum! Foto: Eliane de Thonel d’Orgeix.

När Magic Carpet är i vattennivån fungerar den som en ”lounge” med bar och allt innan, eller efter, man kliver i livbåtarna i hamnar där fartyget inte kan lägga till. Fast de kallas inte livbåtar (eller tenders som man säger på engelska) utan Edge Launches.

Magic Capret i vattennivå bredvid en av Edge Launches. Foto: Heidi Rovén.
Inuti en av Edge Launches. Foto: Heidi Rovén.

Hela idén är att göra transporten mellan fartyg och hamn så behaglig och smidig som möjligt och även utrymmet innan man kliver ner på plattformen har ett namn och syfte att vara en trivsam väntplats; The Destination Gateway.

Livbåten (Edge Launcher) bredvid Magic Carpet. Foto: Heidi Rovén.
Förberett för cocktails på Magic Carpet. Foto: Heidi Rovén.

Okej, nog om det, vad gör man mer på den ”magiska mattan”? Hela atmosfären är ganska lyxig med flott bar och fina stolar, och framförallt öppen så att man ska få maximal nära-havs-känsla. Perfekt att ta en drink i solnedgången med andra ord eller samla ett gäng (ytan rymmer 100 personer) för att lyssna på ett liveband.

Olika funktioner på olika däck

Skiss, Celebrity Cruises.

Topdeck; här kan man äta middag med det vitsiga namnet Dinner on the Edge.

Däck 14; här blir ”mattan” en förlängning av poolområdet.

Däck 5; återigen blir plattformen en plats där man äta utomhus.

Däck 2; här går man ut på The Magic Carpet innan man går ner i en av livbåtarna – Edge Launches – som för en smidigt mot land.

Japp, det var den magiska mattan på ett ungefär! Jag önskar verkligen att jag hade haft fler tillfällen att hänga där och att det varit i Karibienvärme eller Grekisk sommarhetta (måste vara underbart!) men jag är glad att jag fått uppleva en solnedgångdrink på The Magic Carpet i alla fall!

Drink som matchade Magic Carpet såväl som solnedgångens färgspel. Foto: Heidi Rovén.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier