Ticket Collection sätter Gran Canaria i topp

I morse var jag på pressfrukostmöte om Ticket Collection, en omfattande rapport om svenska folkets resvanor som resebyråkedjan Ticket tar fram varje år. Här presenterades restrender, nyheter och topplistor och det pratades även lite om kryssningar.

På sju av nio olika topplistor (uppdelade på åldrar, destinationer mm) över vinterns favoritresmål låg Gran Canaria på första eller andra plats. Till Gran Canaria, huvudö i ö-gruppen Kanariöarna ute i Atlanten, går flera olika rederier, till exempel Norwegian Cruise Line, Holland America Line och Cunard. De som starkast marknadsfört sina Kanariekryssningar i Sverige är MSC Cruises, som också valt att samarbeta med två charteroperatörer.

Jag har tidigare skrivit om att man kan köpa MSC Cruises Kanariekryssningar via Apollo, nu erbjuder också Solresor kryssningar med MSC Cruises i vinter. Fördelen är framförallt att de paketerar hela resan med flyg och (eventuella) hotellnätter på ett smidigt sätt.

De här kryssningarna görs med fartyget MSC Armonia, ett äldre fartyg som renoverats, ja faktiskt klyvts itu och förlängts. Vi kryssade med detta fartyg i Röda Havet för ett par år sedan och det var helt okej även om det hörde till de mindre fartygen i flottan.

Hur som helst är detta rätt coola kryssningar, och lätta att kombinera med en vecka på land. MSC Armonia avgår varje lördag från Las Palmas och man kan välja mellan att kryssa till Madeira eller till Marocko (varannan vecka går de till vardera). Hos Apollo går det att kombinera med en veckas sol och bad alternativt en veckas vandringsrundresa. Hos Solresor går det att lägga till en extravecka på thalassospahotellet Gloria Palace i San Agustín.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier