Tillbaka på kryssningsjätten Allure of the Seas

Check-in i Civitavecchia
Allure of the Seas

Knappt har vi hunnit rapportera klart från vår förra kryssning innan vi är iväg på nästa; just nu befinner vi oss i Neapel med Allure of the Seas – världens största kryssningsfartyg!

Jag var ju ombord för en kortkryssning för bara ett par veckor sedan och du som följer SeaFun-bloggen läste säkert mina rapporter från besöket då. Det här blir min tredje gång på Allure of the Seas plus att jag varit ett par gånger på systerfartyget Oasis of the Seas också 🙂 , en fantastisk fartygsklass som verkligen hör till mina favoriter!

Gillar man att ha kul, att det händer saker, underhållning av alla de slag och ett brett utbud är det här fartyget för dig. Dessutom gör Allure of the Seas för första gången kryssningar i Medelhavet i sommar. Man kan välja mellan att kliva på i Rom eller Barcelona och även om det är betydligt smidigare att ha Barcelona som avgångshamn (på grund av det korta avståndet mellan flygplats och hamn) så resonerade vi som såhär denna gång att vi istället ville se och uppleva Barcelona och gick därför på i Rom istället.

Check-in i Civitavecchia
Check-in i Civitavecchia

Egentligen flyger man till Rom, hamnstaden där man går på heter Civitavecchia och ligger cirka 60-90 minuter från Rom beroende på trafik. Vi har bara utgått från Rom på en enda kryssning tidigare och tog oss då på egen hand till hamnen. Det går, men det är lite bökigt med flera byten av bussar och tåg. Denna gång valde vi därför Royal Caribbean Internationals egen transfer vilket var otroligt smidigt.

Jättebra service hela vägen från flygplatsen där det var gott om personal som var lätt att hitta (de står med skyltar) och vi blev väl omhändertagna och fick hjälp med allt. En guide följde med på bussen och förberedde incheckningen och när vi kom fram var det inga som helst köer utan helt lugnt i den lilla kryssningsterminalen enkom för Allure of the Seas.

Under veckan kommer vi att lägga till i Neapel (idag), Barcelona, Palma de Mallorca, Marseille och La Spezia – och utflyktsmöjligheterna är många. Men helt lätt är det inte att välja då Allure of the Seas är som en hel destination i sig med mycket att erbjuda ombord!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier