Transatlantisk mindfulness

transatlantic-mindfulness

När jag vaknade i morse och drog bort gardinerna från fönstren sken solen för femte dagen i rad på den här kryssningen. Havet låg näst intill spegelblankt och de små krusningarna på ytan glittrade i solen. Att vi skulle ha sådan tur känns som en ynnest. Jag njuter av varje sekund!

Att koppla av på en kryssning är enkelt, i alla fall om man låter bli att titta i dagsprogrammet där man snabbt blir frestad att lyssna på seminarier, delta i en kurs i dans eller Adobe Photoshop, se vilka shoppingerbjudanden butikerna har eller något annat trevligt!

cunard-qm2-canyon-ranch-spa-club

På däck 7 är det populärt att slappa i de fina däcksstolarna av teak med lyxiga dynor, men många använder också detta däck för att ta en daglig powerwalk eller joggingtur. Att leva hälsosamt kräver nämligen mycket mindfulness. Utan en medveten tanke kan en kryssning lätt bara handla om timmar i en solstol och test av alla frestande tårtor och bakverk som finns tillgängliga dygnet runt, nästan hela tiden inom en armslängds avstånd.

Jag träffade en amerikansk mor och dotter ombord som oroade sig över att gå upp i vikt och gav dem ett par handfasta råd. Egentligen är det ju så enkelt; stoppa inte i dig mer energi än du gör av med. En bit frukt när man vaknar, väck kroppen med lite morgonmotion, mycket vätska och kanske en omelett lite senare. Några aktiviteter och så en eftermiddagssiesta innan kvällspasset på gymmet. Självklart ska man unna sig och njuta av den goda maten ombord, men gör dina val och ta inte allt varje dag.

För den dedikerade finns ett fantastiskt spa ombord som; Canyon Ranch Spa. De har en rad experter och kan erbjuda allt inom wellness. Jag kommer berätta mer om dem i ett inlägg längre fram.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier