Transfertips – mellan flygplats, hotell och fartyg

miami-taxi

När vi kryssar i Karibien har vi numera lärt oss hur det funkar smidigast att lägga upp resplanerna. Det är en del att tänka på, från inresetillståndet ESTA som krävs när man reser till USA (varifrån vi ofta startar våra Karibienkryssningar) till hotellövernattningar före, och transfer.

Många hotell har egen shuttleservice vilket innebär att de har gratis minibussar som kontinuerligt går mellan flygplatsen och hotellet och som det bara är att hoppa på. Vet vi inte brukar vi kolla på plats som denna gång och hoppa på första bästa som kommer, annars tar vi en taxi.

Efter första hotellnatten (som är ofrånkomlig om man vill vara säker på att kunna checka in i tid på fartyget då de flesta flyg till Fort Lauderdale och Miami landar på kvällen) krävs en transfer till, den som tar en till hamnen och fartyget. Vissa hotell har sådan service också eftersom kryssningsindustrin är stor i Florida och det är oerhört många som tar in just en natt före sin kryssning. Ibland kan transfern till fartyget från hotellet till och med ingå i hotellpriset, men vanligast är att man bokar sin plats i receptionen och betalar för sig.

Det hotell vi bodde på denna gång, Element Miami, hade sådan transfer till hamnen och tog 12 USD per person för den. Helt okej och smidigt kan tyckas men prismässigt beror det helt på hur många man är om man tjänar på det eller inte.

Vi tog taxi för att slippa ha en tid att passa och den kostade 25 USD med dricks ända fram till fartyget, alltså tjänade vi 11 USD. En struntsumma i och för sig men på en resa som vår (vi har sju ”transfersträckor” totalt om man räknar ända hemifrån och mellan flygplats, de två hotellen och fartygen vi ska åka med och tillbaka hem igen) kan det i slutänden bli en slant om man skulle jämföra billigaste och dyraste transferalternativen. Vill man slimma utgifterna och spendera slantarna ombord istället kan det alltså vara idé att ha koll på alternativen.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier