hurtigruten-trollfjord

För många år sedan gjorde jag ett fartygsbesök på ett av Hurtigrutens fartyg. Jag vill minnas att det var expeditionsfartyget Fram. Mitt intryck då var ganska grått, bokstavligen, och jag har sedan dess i ärlighetens namn inte direkt lockats särskilt mycket av att gå ombord igen. Mina förväntningar var därför ganska låga när vi klev ombord på Trollfjord, ett av rederiets nyare fartyg byggt 2002 som kan ta 822 passagerare.

Kanske var det just det bästa utgångsläget, för väl ombord är jag positivt överraskad av både interiör och standard, trivsel och mat. Personalen är trevlig och flera är svenskar.

hurtigruten-interriör
Polarbaren på Trollfjord

De allmänna utrymmena är trevliga, restaurangen likaså. Och när man börjat fatta konceptet inser man fördelen med alla sittutrymmen mot fartygets stora fönster. För är man inte ute på däck är det man gör; tittar ut.

Vår hytt är praktisk och bekväm med en bäddbar soffa, två enkelsängar som fälls ner från väggen, skrivbord med spegel, litet sidobord, garderober och badrum med dusch. Dock ingen tv, vilket är helt logiskt eftersom det man tittar på som sagt händer utanför fartygets fönster. Även om jag sett att det finns tv-skärmar i ett par av loungerna.

Det finns ett litet gym, bastu och två jacuzzis på däck – för den som känner sig manad! Jag inser nu att jag borde badat igår om jag skulle gjort det alls… igår var det cirka -4 grader ute, idag är det -10 och stark vind. Så stark vind att de varnar för att gå ut på däck och har ställt in vår utflykt till Nordkap, Europas nordligaste punkt.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier