Upplev Höga Kusten från havet

IMG_8021_1
Höga Kusten-bron, sedd från fartyget Birkas övre däck. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Vi är precis hemkomna från en kryssning norrut i Sverige, nämligen längs Höga Kusten dit vi premiärkryssat med Birka Cruises och deras populära nya Höga Kusten-kryssning. Tre kryssningar görs i år, alla är slutsålda. Det stora intresset borgar för repris nästa år, förmodligen även näst-nästa.

På vägen upp stannade vi till i Mariehamn på Åland (sådär, då var taxfreen säkrad ;-)). Första stoppet var Härnösand. Efter avfärd snitslade vi oss fram med lotsbåt som visade vägen inomskärs genom Sannasundet till Höga Kusten-bron där vi gjorde en effektfull vändning. Färden gick sedan vidare via surströmmingsparadiset Ulvön och Trysundaön upp till Skagsudde. Efter en dag i Luleå vände fartyget hem igen till Stockholm med en avslutande dag till havs.

Det var en fin färd och riktigt roligt att få vara med på premiären. Höga Kusten är klassat som världsarv av UNESCO och kryssningsrutten är unik, inget annat kryssningsfartyg har gjort denna tur förut.

I ett antal inlägg tänkte jag nu berätta lite om hur vi hade det ombord liksom vad man kan göra på destinationerna. Och psst, jag har även skrivit om detta för Expressen, du kan läsa en kort nyhetsartikel om Höga Kusten-kryssningen här. En längre kommer nästa år då turen görs igen till sommaren.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier