Upptäck Japan på en kryssning med Princess Cruises

Diamond Princess

I förrgår var jag på en presentation om Princess Cruises Asien-program 2014. Fokus låg på Japan där Princess Cruises kommer att ha två fartyg nästa år som gör en rad olika rutter både i de södra och norra delarna.

Fartygen som kommer att ta passagerarna runt mellan landsbygd och storstäder, kulturupplevelser och bad är Diamond Princess och Sun Princess. Rederiet själva hävdar att Asien är nästa stora kryssningsmål efter Karibien och Medelhavet, framförallt för kryssaren som varit iväg ett par gånger och nu vill testa något nytt.

Japan har fyra årstider precis som oss, och de tar varje tillfälle i akt att fira dem. Ofta tillägnas de stora festivalerna just början på en ny årstid, enligt Max Boldt som höll i presentationen. Södra delarna har subtropiskt vulkanklimat och en övärld som brukar kallas ”Japans Karibien”. Mittdelarna av landet har en alpvärld med gröna dalar och höga berg samt storstäder som Tokyo. I norr hittar man gott om små pittoreska byar, rikt djur- och naturliv samt nationalparker. Klimatet är mer likt Medelhavsklimat men lite fuktigare sommartid.

Kulturen är spännande och annorlunda, jag ska inte ens börja försöka att ge mig in i några beskrivningar av geishas, övernattningar på en Ryokan, ungdomarnas hippa pop-punk-stil, landets tempel och religion. Men, en sak ska jag säga; om man känner lockelse men samtidigt motstånd för att det verkar för mastigt att sätta sig in i allt nytt vad beträffar detta land och en sådan här resa – så är en kryssning den perfekta resformen. Du blir förflyttad på ett enormt trevligt sätt där du samtidigt kan vila upp dig och ladda batterierna, och genom att boka utflykter med rederiet behöver man inte lägga tid på att sätta sig in i tågsystem, kartor, tider eller rundresande.

Till Japan flyger man på cirka 11 timmar. Princess Cruises kryssningar (42 avgångar) går april till oktober från tre olika hamnar; Kobe, Yokahama och Otaru. Diamond Princess kommer att göra 9- och 10-dagars kryssningar medan Sun Princess kommer att göra 7- och 8-dagars kryssningar. Ombord finns hela Princess-känslan med en anpassning till den japanska kulturen. Till exempel kommer det även att finnas sushi och på Diamond Princess har till och med spat byggts om till att likna ett japanskt badhus.

Som den spaälskare jag är blir jag jättesugen på att åka med just Diamond princess, då helst den avgång som har fokus på besök i landets varma källor, och samtidigt njuta av det fina spat ombord. Titta bara på de här bilderna, visst ser det lockande ut?

Dp spa trio

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier