Upptäck Japans övärld med uppfräschat Princess-fartyg

SunDawnSunset_HR_2528_low

Jag sitter precis och avslutar en stor kryssningsguide som kommer ut i början av nästa år (jag lovar att säga till var och när!) och har då bland annat med en spännande kryssningsrutt i Asien med fartyget Sun Princess.

”Vad synd att det är deras äldsta och minsta fartyg” tänkte jag, även om jag vet att rederierna ofta förlägger de äldre och mindre fartygen på lite speciella rutter. Inte bara för att dra folk (de nya fartygen drar sina passagerare oavsett rutt) utan för att dessa fartyg lättare kan lägga till överallt som inte de stora bjässarna kan.

Nu vet jag i och för sig också att det kan vara hur trevligt som helst på ett äldre fartyg, ofta är personalen supersynkad och med all erfarenhet brukar allt ombord flyta på med maximal smidighet eftersom de haft så många år på sig att ”sätta rutinerna”.

Men så under min research stötte jag av en slump också på ett pressmeddelande från rederiet Princess Cruises som berättar att Sun Princess i augusti gick in i torrdocka för en totalrenovering för 30 miljoner USD!

Det är alltså ett rejält uppfräschat fartyg som ska ta sina gäster på vad jag gissar blir en fantastisk tur från/till Kobe i Japan med stopp i japanska övärlden samt Taiwan! Priserna för en 8-nätters kryssning (april-september) ligger runt 8500 kronor per person. Frestande, mycket frestande…!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier