Restaurangen Silk på Allure of the Seas
allure-american-icon-grill

När vi var ombord på Quantum of the Seas i oktober 2014, då fartyget lanserades, var dynamic dining en av alla de saker som imponerade. Konceptet kändes rätt och som ett stort steg mot ökad service och flexibilitet gentemot gästerna.

Som jag förstått dynamic dining är det ungefär som Norwegian Cruise Lines freestyle cruising; inga fasta middagstider och inga fasta klädregler (nåja, i alla fall inga bestämda formella kvällar). På Quantum hade man också tagit bort den stora huvudrestaurangen som annars är så klassisk i den gamla kryssningsvärlden, och delat upp den i fler, mindre restauranger som alla hade olika menyer och koncept vilket skapade – tyckte jag – ett fantastiskt mervärde för kunden med möjligheten att kunna äta på olika restauranger varje kväll utan att behöva betala en krona extra.

Restaurangen Silk på Allure of the Seas
Restaurangen Silk på Allure of the Seas

Nu ser det mörkt ut, eller i alla fall ligger det en lätt dimma över konceptets framtid. Inte alla gäster var tydligen lika exalterade över det nya middagskonceptet utan ville ha sin fasta tid, sin fasta servitör och samma bordsgrannar varje kväll. Royal Caribbean drog öronen åt sig och började vackla. Hur det blir får vi se.

När jag var ombord på Allure of the Seas redan för i mitten av maj så kunde man redan se att de hade börjat ta stegen mot dynamic dining. Det hade redan tidigare lanserats att de nya restaurangkoncepten från Quantum of the Seas, som Silk, American Icon Grill och The Grande skulle implementeras även på Allure of the Seas. Delar av inredningen har bytts ut för att likna stilen från Quantum. Men jag hade läst att helheten var uppskjuten till slutet av året och tänkte inte mer på det.

I morse under frukosten började jag småprata med vår servitör om just detta; kommer det nya menyer snart på tidigare Adagios olika våningar; numera kallade Silk, American Icon Grill och The Grande? Vilket lyft det kommer att bli! För trots att Allure skryter om ”25 dining options” (inräknat caféer och varmkorv-stället mfl.) så är det i princip bara 3 ställen man kan äta middag på; buffén Windjammer marketplace, huvudrestaurangen och Sorrento’s – om man nu räknar en pizza som ett middagsalternativ. Ja, room service går ju att få också.

I alla fall berättade då servitören att han hört att dynamic dining var inställt på Quantum of the Seas och åtminstone uppskjutet eller ändrat på Allure of the Seas. Om det blir nya och olika menyer för Silk, American Icon Grill och The Grande (som det är på Quantum of the Seas) visste han inte.

Det hela känns väldigt olikt Royal Caribbean som alltid går ut friskt och vågar. Visst är det positivt att de lyssnar på sina gäster, samtidigt kändes det som ett riktigt lyft att det vore synd om de ställde in det. Vi hoppas det blir av så småningom och återkommer när vi vet något mer om ämnet.

Uppdatering 2015-06-22: Efter samtal med fartygets group coordinator Karen fick jag veta att Dynamic dining ska implementeras på Allure direkt efter Europa-säsongen, det vill säga i början av november. De tre våningarna i gamla restaurangen Adagio får då tre olika menyer vilket breddar (den kostnadsfria) middagsupplevelsen för kunderna avsevärt.

För den som vill behålla samma bord hela kryssningen har man skapat en variant av flexibiliteten, kallad Dynamic dining classic. Förutom på Quantum of the Seas, Anthem of the Seas och nu så småningom Allure of the Seas kommer Dynamic dining även finnas på Oasis of the Seas framöver.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier