Välkommen in i Cinderellas finaste hytt; svit 9001

Foto: Viking Line.

Vi var även nyligen iväg på en riktig lyxkryssning med Viking Line och deras nöjeskryssare Cinderella och bodde då i den största sviten ombord, hytt 9001. Eftersom jag tänkte att det säkert är många som är nyfikna på hur det är och hur den ser ut, tänkte jag ägna detta blogginlägg åt just denna sviten.

Bilburna kan förbeställa sina inköp

Det fina med att ha med sin bil ombord är att man dels kan shoppa lite extra eftersom man slipper släpa hem det, dels att man kan beställa sina inköp i förväg, göra en så kallad pre-order, och hämta ut allt direkt på bildäck.

På en lyxkryssning vill man såklart anlända i stil, vi gled ombord i vår Rolls-Royce, en Silver Spur III, färg Royal Blue… Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Den största hytten på Viking Cinderella ligger i mitten, alldeles i fören på däck 9. Hytten är cirka 50 kvm stor – alltså stor som en liten lägenhet! Man kommer in i en hall där man har ett separat sovrum på ena sidan och ett badrum på den andra (med en liten necessär produkter från Rituals, specialproducerade för Viking Line), plus att man har ett stort vardagsrum två stora fönster med fin utsikt över hav och den svenska och åländska skärgården.

Att börja med ett glas bubbel är trevligt men ja, glaset i förgrunden innehåller bara vatten. Vi jobbade ju faktiskt…

Mousserande och jordgubbar

När vi anlände utbrast vi i ett enda unisont wow! Visserligen har vi haft just denna svit förut men då var den inte lika fräsch som nu. Nu var den både renoverad och uppdaterad med nya textilier och möbler.

Väggen med skärgårdsmotiv piggade upp, men jag hade gärna sett något på andra sidan också. Foto: K. Scheiderbauer

På ett litet bord stod ett fat med exotiska frukter, på ett annat chokladdoppade jordgubbar, en korg var fylld med Fazer-choklad! Det var bara att sätta igång och njuta… Minibaren ingår förstås i denna kategori (ja i alla hytter som har en minibar så ingår det som står där) och rymde förutom läsk, öl och vatten också en flaska av fartygets mousserande skeppsvin, Mezza di Mezzacorona.

Ett fruktfat väntade i hytten när vi kom. Foto: Heidi Rovén.
…liksom chokladdoppade jordgubbar, mums!

I rummet har man en stor härlig fåtölj med fotpall att sjunka ner i, samt en stor soffa, tv, bord och stolar för flera personer. Ett skrivbord med stol finns också samt en plats att lägga upp sin resväska på.

Imponerande frukost

Sviten är fin och utsikten obetalbar, men det är lite tomt på väggarna kan jag tycka, som om man inte inrett klart. På två ställen satt det en designad bildtapet uppe som jag tyckte om, men ovanför soffan var det helt tomt. Där borde det också hängt något snyggt. Det var också kallt i hytten, trots att jag drog termostaterna på det varmaste.

De oversizade lamporna var coola., soffmiljön trevlig likaså.

Bäst är att man kan beställa sin frukost till hytten när man har denna svit! Man bokar frukosten kvällen före genom att lämna in en lapp i receptionen ombord och anger då också vilket klockslag man vill ha den. Vill man hellre äta i à la carte-restaurangen ingår det också (men man kan inte göra både och, utan det är antingen eller).

Bildtapeten ovanför sängen är ritad av samma designer som den i ”vardagsrummet”.
Sovrummet har ett runt fönster som man kan täcka för men som ger en luftigare känsla.

Nästa morgon när klockan var 8.30, den tid vi hade beställt till, knackade det på dörren och in kom vår ”cabin service”, en servitör, med en rullvagn full av godsaker! Det var mat för ett helt kompani och det hade lugnt räckt till både frukost och lunch!

Att få frukosten serverad i hytten var suveränt lyxigt! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Lyxkänsla i 9001

Korvar, omelett, skinka och salami, ostar och leverpastej, olika brödsorter med två av varje, wienerbröd och croissanter…dessutom sylt, kaviar, juice, kaffe…och mer mousserande vin! Så att det var generöst tilltaget var en underdrift. Att bara ta det lugnt, sitta i den gosiga morgonrocken och äta i lugn och ro medan man kanske kikade lite ömsom på tv:n ömsom på utsikten var verkligen en njutning…

Mycket fräsch och generöst tilltagen frukost! Foto: Heidi Rovén.
En brunch kan man lätt kalla frukosten vi fick… Foto: Heidi Rovén.
skönt att kunna njuta i lugn och ro i sin egen hytt… Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Att bo i den här hytten, eller rättare sagt sviten, var verkligen lyxigt! Annat som ingår är tillgång till VIP-loungen i terminalen och möjligheten att göra en early boarding kl 16:45. Så nästa gång du vill kosta på dig själv eller något annat Cinderella-fan något verkligen extra, kom ihåg svit 9001! 🙂

En kommentar på “Välkommen in i Cinderellas finaste hytt; svit 9001

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier