Vår balkonghytt på Carnival Breeze

Hur mycket läser ni på om hytten ni bokar när ni ska kryssa? Själv gör jag det förvånansvärt lite trots att jag har mina preferenser; balkong, stort badrum om jag får välja, skön säng och bra förvaringsutrymme. Och snygg design så klart!

Det är sällan man får allt det där och faktum är att det praktiska går före det estetiska för mig just när det gäller hytten. När man väl är där ska det funka. Det ”snygga” får jag ta in på övriga områden ombord. 🙂 Priset speglar förstås också om vissa saker är värda att addera eller inte.

Vår balkonghytt på Carnival Breeze

På vår kryssning med Carnival Breeze hade vi en balkonghytt. De är 20-22 kvm och ytan räknas med balkong som hos många andra rederier. Hytten kändes rymligare än andra balkonghytter vi bott i, trots att vi var två vuxna och två barn, möjligtvis för att de hade tagit bort bordet som vanligtvis står framför soffan.

Inredningen var ganska ordinär. Inget fel men heller inget som stod ut. Mer än stegen då till den övre bädden man fäller ner från taket. 😉 Faktum är att vi fick välja om sonen skulle sova i den bäddbara soffan eller överslafen och det var ju inte svårt att gissa vad 8-åringen valde. 😉

Vi tyckte det var ganska bra för då kunde vi både sitta på och använda soffans yta för annat. Man behöver alltid tillfälligt lägga ifrån sig något, placera poolhanddukarna någonstans och så vidare.

Vad som ingår i en balkonghytt

Utöver dubbelsängen, bäddsoffan och den övre bädden fanns det vanliga skrivbordet med spegel, tv och hyllor liksom ett litet badrum med dusch. Här bjöd rederiet på vårdande schampo och duschcreme i behållare på väggen vilket är det vanliga hos de flesta rederier nu – om man inte har en svit.

Badrock och tofflor fanns inte och vi glömde fråga om det gick att få. Vissa rederier har ju så att det inte ingår som standard men att de heller inte säger nej om man ber om det. Ett smart tips att stämma av med sin stateroom attendant, man kan alltid fråga!

Förvaringsutrymmet var bra mycket bättre än hos de flesta rederier; det fanns två rymliga garderober för hängande plagg med gott om galgar (dock i alla möjliga utföranden, kemgalgar i metall blandat med vita i plast och trä vilket drog ner det estetiska intrycket tyvärr).

Utöver det fanns ytterligare en garderob med tre rymliga hyllor plus byrålådor så vi hade inga problem att få plats med alla våra kläder och saker i hytten. Det fanns också utdragbara lådor under bäddsoffan.

Själva balkongen

Poolhanddukar fanns i hytten när vi kom och kunde vid behov bara bytas ut vid en ”kiosk” intill poolen. Jag älskar sådan service, man vill inte släpa en blöt handduk full av sand och poolvatten till hytten där det sällan finns någonstans att hänga den.

Ett par ord om balkongen också. Många undrar om det är värt att betala extra för och de flesta håller med om att det är det. Men visst, det beror ju på. Skillnaden är ofta ganska stor, det kan skilja flera tusen men att kunna gå ut och titta på det man passerar, känna på vädret, ta det lugnt med en bok eller något gott att dricka…ja, det är faktiskt oslagbart.

Vår balkong på Carnival Breeze var ganska liten men jag har upplevt mindre. Där fanns två stolar och ett litet bord. Vid ett par tillfällen satt vi där längre stunder men på något sätt gick vi ut och nyttjade den varje dag.

Room service

Room service fanns men det utbud som var gratis var i princip begränsat till matiga smörgåsar. Dessa serverades exempelvis med chips. En gäst tipsade oss om att beställa till extra chips så att man hade lite snacks på rummet. Bra lösning att nibbla på och stilla värsta hungern medan man gjorde sig i ordning för kvällen!

En morgon beställde vi frukost på rummet som inte kostade något extra. Jag är inte så förtjust i det faktiskt för jag tycker det blir grisigt och jag får inte exakt den frukost jag vill. Dock så var det mycket uppskattat av barnen, och eftersom det alltid var någon som vaknade runt 05 på morgonen pga jetlag så var det en bra lösning innan frukostarna i restaurangerna öppnade. 🙂

Sammantaget var vi mycket nöjda med vår balkonghytt!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier