Vår balkonghytt på MSC Seaview

Äntligen framme, incheckade och i vår hytt – en fin balkonghytt på 14 kvm på däck 12.

Fartyget MSC Seaview togs i bruk 2018 och är alltså bara 1 år gammalt vilket märks. Allt känns modernt och i princip splittnytt. Så också hytten.

Designen är mörkgrön och gråbrun med inslag av blänkande vitmetall. Badrummet är beige-brunt. Stilen känns elegant och sober.

Sköna sängar

I vårt fall (vi reser två vuxna och våra två barn) består hytten av en dubbelsäng och en våningssäng där barnen sover. Sängarna är bekväma, här sover man gott.

Utöver sängarna finns det sedvanliga bordet under en spegel på väggen och ett litet bord/pall som kan skjutas under bordet så att det inte tar plats. Sådant är smart.

Vi bad vår stateroom attendant tömma minibaren så att vi skulle kunna ställa in yoghurt eller mjölk till barnen vid behov. Det gick bra. Överlag är vår stateroom attendant Adrian väldigt trevlig och tillmötesgående.

Ha inte för mycket bagage

Garderoben kunde dock varit bättre designade tycker vi. Skjutdörrarna gör att man bara ser ena halvan av delen med hängande plagg, drar man upp dörrarna åker de dessutom igen av sig själva, mindre praktiskt.

På sidan med hyllor finns kassaskåp högst upp och tre öppna hyllor samt två lådor. För oss som är en familj på fyra som gillar kläder (och barn behöver många ombyten som alla med barn vet), räcker det inte. Vi har fått stuva in kläder även i de små nattduksbordshyllorna.

Nåja, bortsett från det känns hytten hyfsat rymlig. Luftkonditioneringen fungerar bra och det finns knappar för att meddela om men inte vill bli störd (DND, Do Not Disturb) eller om man tvärtemot vill ha påhälsning av sin stateroom attendant (att rummet ska städas, Please Make Up Room).

Badrummet

Badrummet har dusch med schampo- och duschcreme-behållare på väggen och inbyggd tvålpump. Ånga efter dusch dras ut snabbt och effektivt och duschen har ”pinne” i hörnan för tjejer som vill raka benen. Duschutrymmet är snålt tilltaget, det är rätt trångt.

Poolhanddukar finns och det är bara att säga till om man vill ha dem utbytta mot fräscha. Det som inte finns är badrock, tofflor etc. En fruktskål stod framme när vi anlände, vilket var trevligt.

I sann miljöanda är papperskorgen uppdelad på tre fack så att man kan sortera sitt skräp.

Balkongen har två stolar och en fotpall och är större än i många andra balkonghytter vi haft på sistone.

4 kommentarer på “Vår balkonghytt på MSC Seaview

 1. Hej, kul att läsa om er resa. Vi ska åka samma båt och rutt den 15/6. Hur är det med eluttag i hytten, behöver man ta med adapter?
  Mvh/Lena

  1. Hej Lena,

   Hoppas inte svaret kommer för sent, vi hade en intensiv sista dag i Barcelona igår och idag var hemresedag så jag har inte haft tid att återkomma förrän nu.
   Svaret är i alla fall nej, du behöver inte adapter på MSC Seaview, europeiska uttag finns, men om du/ditt resesällskap som vi har mycket som ska laddas (mobiler, kamerabatterier, klockor etc) plus att man därtill kanske vill föna håret eller liknande så skulle jag rekommendera någon slags multiladdare. Vi brukar ha med en med många USB-portar men som bara kräver ett eluttag, min man säger dock att det fanns USB-portar i hytten.
   Jag gillar när det finns uttag vid sängarna men det fanns inte.

   Mvh Heidi

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier