Vår decemberkryssning med Carnival

Ståtliga fartyget Carnival Breeze vid piren på Grand Turk. Foto: Heidi Rovén.

En decemberkryssning är alltid lite speciellt eftersom alla fartyg – oberoende var de rör sig i världen – då är pyntade inför jul. Första gången kändes det lite märkligt minns jag men nu tycker vi det är lika mysigt att kryssa då som resten av året!

En knapp vecka före julafton kom vi hem från USA, Orlando där vi för första gången testat en kryssning med rederiet Carnival. Kryssningen tog oss ut i den karibiska ö-världen och fartyget var Carnival Breeze.

På Lucia tog vi alla på oss tomteluvorna för att skicka en hälsning hem till Sverige. 🙂

De första dagarna hemma befann vi oss i ett härligt efter-kryssnings-rus kombinerat med julsus-och-dus. Det var julmatsplanering och julklappsköp att ta hand om – samt hosta och feber. Nåja, det mesta hade lagt sig i lagom tid till julafton och vi kunde alla fira högtiden med god mat och dryck, en vintervit vy utanför fönstret, tomte som kom på besök och ett hav av julklappar!

Fartyget var klätt i julskrud

Så snart jag hinner ska jag backa bandet och ta hela resan från början med bästa tipsen och allt om hur det är att kryssa med Carnival och så vidare, men just nu tänkte jag bara snabbt bjuda på lite julatmosfär från fartyget och visa hur det såg ut ombord.

I fartygets atrium stod en maffig julgran klädd från topp till tå. Foto: Heidi Rovén.
Girlanger och julgranskulor skvallrade om att julen var på intågande. Foto: Heidi Rovén.
Även matsalarna hade sina, lite mindre juldekorationer.
I fartygets lobby stod en hel miniatyrvärld med tomtar och kristyrklädda pepparkakshus! Foto: Heidi Rovén

Förutom det klassiska som julgranar och girlanger hade de som jag visar här ovan en hel pepparkaksvärld uppställd intill receptionen med tomtar, julkrubba, tåg och en liten sjö i mitten.

”Snögubbe” av handdukar

Säkert har ni både hört om och varit med om att hitta ”towel animals” i hytten. Ombord på Carnival Breeze var de mästare på detta och i ”poolhandduks-stationen” pryddes disken av en alldeles särskild slags handduksfigur såhär i december, nämligen en snögubbe av vita handdukar. Både skickligt och charmigt tyckte jag!

Det var inte första gången vi kryssade i december. Vi har kryssat med både Holland America Line, Birka Cruises, Celebrity Cruises med flera i december.

Även om kombon soldestination + jul kanske känns märklig så är den också alldeles underbar…Särskilt känslan att byta gråväder och slask mot värme och sol, och sedan få komma hem till en vit idyllisk vintervärld och fira jul. 🙂

Som sagt, mer om kryssningen i inläggen som kommer men en sak är säker; det lär inte vara sista gången vi gör en decemberkryssning!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier