Vår hytt på Norwegian Getaway

ncl-getaway-cabin

13300, det är vår hytt! Norwegian Cruise Line hör därmed alltså inte till de vidskepliga rederierna som uteslutit däck 13 ombord. Totalt finns 16 däck så vi bor riktigt högt upp vilket alltid känns lyxigt. Dock ligger vår hytt ända längst bort i aktern vilket – vid dåligt väder – skulle innebära att det är här man kan känna av det mest; högt upp i fartyget och i ena änden.

Vi är i alla fall jättenöjda med hytten. På Norwegian Getaway och systerfartyget Norwegian Breakaway har man gått tillbaka till en mer traditionell design, till skillnad mot Epic vars hyttdesign är fräck och kul men kanske inte alltid så praktisk.

Vi har en balkonghytt med läckra bruna och turkosa färger, platt-tv, telefon, bord, stor spegel, pall som också kan fungera som bord, soffa som bäddas om till säng av vår trevliga stateroom attendant Cedric, bekväm dubbelsäng, garderob, kassaskåp, badrockar, hårtork, ett par skåp och fint badrum med dusch samt Elemis-produkter. Här finns också en liten kaffemaskin samt tepåsar och room service ingår dygnet runt (mellan kl 05 och midnatt får man betala en liten avgift på cirka 30 kronor och vissa rätter kostar men andra inte).

Balkongen har två stolar och ett minibord. Den är väldigt ”grund”, eller vad man ska säga, vilket jag tycker man ser på många av de nyare fartygen. Balkonghytter vi haft på äldre fartyg har rymt både solsäng och stolar. Även utrymmet mellan min sida av sängen och gardroben är väldigt smalt, säkert inte mer än 40 centimeter.

En annan skillnad av mer tekniskt slag, är avsaknaden av skylten ”please make up my room”. På Norwegian Getaway är den utbytt mot en knapp som man slår på inne i hytten (liksom ”Do not disturb”) för att visa sin stateroom attendant när han kan komma och städa – vilket han gör minst två gånger per dygn; en gång ordentligt på morgonen då han dammsuger, torkar, plockar i ordning och byter handdukar (om man vill, man får släppa dem på golvet för att visa att man vill att de ska bytas ut). Och en gång på kvällen när man går till middagen då man får sin säng uppbäddad för natten.

På vissa rederier får man en chokladbit på huvudkudden (varför man nu ska äta choklad precis innan man går till sängs) och ”handduksdjur”. Ikväll fick vi vårt första, jag tror det är en elefant! 🙂

En kommentar på “Vår hytt på Norwegian Getaway

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier