13

Befinner mig just nu på magnifika Celebrity Reflection, ett fartyg där man kan ta sig ända upp till däck 16. Men om man försöker hitta däck 13 så får man bita i gräset. Det finns nämligen inget däck 13.

Jag gissar att Celebrity Cruises antingen själva är vidskepliga och skrockfulla, eller fallit till föga för de gäster som är det.

Varför skulle just däck 13 vara mer otursförföljt än andra däck? Sedan slår det mig att så verkligen är fallet; risken att skada sig är avsevärt högre på däck 13. Detta är nämligen pooldäck och den heta karibiska solen är stark och farlig. Rederiet har gjort två åtgärder för att minimera skaderisken. Det ena är att ha en liten kiosk på pooldäck som säljer solkräm och solhattar, det andra är att kalla däck 13 för 14. Jag tror att i alla fall en av dessa båda åtgärder har effekt.

Och vad beträffar gräset, och om man rent bokstavligen vill närma sig det, så går det alldeles utmärkt på däck 15. Där kan man spela krocket, öva golfputtar och ha picknick på fartygets välansade gräsmatta, antingen man är vidskeplig eller inte.

2 kommentarer på “Var sjutton är 13?

  1. Det är inte bara på fartyg som 13 saknas. Även i aviationbranschen är det bannlyst. Försök att hitta 13 nästa gång du flyger. 😉

    Reflection förresten, fantastiskt fartyg! Var iväg i januari och kryssade östra västindien och det var helt magiskt! Jag bloggade om trippen, här går det att läsa. http://www.dryden.se/tag/karibien2014/

  2. Ombord på MSC Cruises fartyg finns absolut deck 13, men inte deck 17. Detta eftersom siffran 17 i Italien är en oturssiffra.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier