TUI Discovery Suite
TUI Discovery Suite

Två vuxna som kryssar och kommer hyfsat bra överens har inga problem att dela en normal standardhytt 🙂 . Men med två barn och barnvagn är det otroligt skönt med extra utrymme. Här ombord på TUI Discovery har vi en svit, St Petersburg-sviten, som är en Grand Suite på 32 kvm.

tui-discovery-suite4

När vi första gången klev in i sviten möttes vi av chokladdoppade jordgubbar och en hel flaska champagne! Inte illa och just sådana ”detaljer” som gör att man blir extra glad!

Det finns sex olika kategorier av sviter ombord och totalt har TUI Discovery 915 hytter. Storleken på en vanlig insideshytt är ungfär 12 kvm.

tui-discovery-suite2
Här sover man gott!

Vi älskar vår hytt! Nu är i och för sig fartyget ungefär 20 år gammalt så visst, det är inte hypermodernt, men det är klassiskt och praktiskt och framförallt bekvämt. I en grand suite som vi har finns minibar, espressomaskin, vattenkokare, tv med spelkonsoler (spel får man låna i receptionen), kikare (vår är dock trasig…), kassaskåp, sminkbord och sminkspegel, hårfön, badrock och tofflor.

tui-discovery-suite5
Balkongen har både solstolar och bord. Foto: K. Scheiderbauer.

Garderoberna är rymliga och det finns verkligen gott om lådor, skåp och hyllor. Här skulle man lugnt kunna checka in för en månad eller två och ändå få plats med allt man behöver 😉 .

Mellan dubbelsängen och soffdelen finns ett draperi så att den som vill titta på tv inte stör den som vill sova, med ljus i alla fall. Balkongen är stor och rymlig den också och har både solsängar och en sittgrupp. Sängen är bekväm och lakanen la jag särkilt märkte till…helt underbara. Finaste bomull och supermjuka. Soffan går att bädda upp till en dubbelsäng den också så äldste sonen sover kungligt han med, och om vi ville kunde vi få en barnsäng till vår bebis (han får dock sova mellan oss i dubbelsängen).

tui-discovery-suite3
Rymligt och tjusigt badrum. Foto: K. Scheiderbauer.

Badrummet är verkligen stort det också. Här finns dubbla handfat samt badkar och fina kroppsvårdsprodukter från det franska märket Clarins. Med andra ord: det går ingen nöd på oss alls! 😉

På kvällen när vi kommer tillbaka till hytten hittar vi choklad på kuddarna (något många andra rederier rationaliserat bort) och någon liten kroppsvårdsprodukt…en spray, en kräm…något sånt. Tumme upp!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier