Världens första berg-och-dalbana till havs!

En berg-och-dalbana på ett kryssningsfartyg, visst låter det som ett aprilskämt? Enligt rederiet Carnival är det dock inte det.

Häftiga fartygsaktiviteter, en trend

Hitills har det mest varit Royal Caribbean som kommit med coola aktiviteter på sina kryssningsfartyg. Isrink, klättervägg, surfsimulator, sky diving simulator, radiobilar, 10-däck höga rutschkanor (Ultimate Abyss) med mera.

Norwegian Cruise Line har bowling till havs och frittfall-vattenrutschkanor och mycket annat roligt. MSC Cruises har flygsimulator, 4D-bio plus en hel massa mer skoj de också. Ganska nyligen insåg vi att Carnival också var att räkna med när det gällde actionfyllda aktiviteter till havs!

Först upptäckte vi deras aktivitet Skyride som finns på Carnival Vista och Carnival Horizon (vi har inte testat denna tluftburna rampcykel men det står på listan). Sedan läste vi helt nyligen om en superhäftig grej som kommer snart; världens första berg-och-dalbana till havs!

Bolt, den första i sitt slag

Denna kryssningsaktivitet kommer på det nya Carnival-fartyget Mardi Gras som lanseras år 2020, ganska snart alltså. Gissa om Seafun vill vara ombord då för att testa?! Vår familj driver ju nämligen också sajten Familjeparker.se, där berg-och-dalbanor hör till några av familjemedlemmarnas favoriter att sätta betyg på.

Är ni fler som gillar berg-och-dalbanor är alltså fartyget Carnival Mardi Gras ett namn att lägga på minnet. Hur mycket bättre kan det bli än att susa fram i en bana där man själv tydligen bestämmer hastigheten samtidigt som solen och vinden smeker ens hud och man har det karibiska turkosblå havet under sig?

Jag vet att jag inte kommer säga nej till att prova detta om jag får chansen i alla fall! Den drygt 243 meter långa berg-och-dalbanan kommer att heta BOLT och ska kunna komma upp i nära 64 km i timmen samtidigt som man färdas nästan 57 meter ovanför havsytan.

Mardi Gras, en 70-tals flirt

Fartygsnamnet Mardi Gras är en flirt tillbaka till Carnivals allra första fartyg som lanserades 1972 och som också hette just Mardi Gras (vilket är franska och betyder/motsvarar ”fettisdag” ungefär). Vi kommer berätta mer om fartyget vad det lider…

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier