Vattenlek och vattenrutschkanor på Carnival Breeze

Carnival Waterworks ligger högst upp på utomhusdäck på Carnival Breeze. Foto: Heidi Rovén.

När vi kryssar med barnen (nu 3 och 8 år) är det viktigt för oss att fartyget har ett roligt vattenland med vattenrutschkanor. Kanorna är förstås för äldste sonen som gärna far upp och ner i dem hur länge som helst. Även vår yngste kille gillar – som alla barn – plask och vattenlek men på grunt vatten. Finns både och är det därför perfekt!

Våra två tuffa badkillar hade mycket skoj på vattenlek-området Carnival Waterworks!

Carnival Breeze, ett av 29 fartyg i Carnivals flotta, finns ett färgglatt vattenområde på top deck som kallas Carnival Waterworks. Totalt har 17 av Carnivals fartyg detta område.

Virvlande vattenrutschkanor

Framförallt är det tänkt för barn men ingen stoppar vuxna som också vill kasta sig ut i de virvlande vattenrutschkanorna. Tur det för vi ville förstås prova på! (Jag har en regel för mig själv att alltid – oavsett vad jag personligen “har lust med“ – testa alla höjdpunkts-aktiviteter ombord när jag kryssar. 🙂 )     

Från trappor och avsatser kunde man skjuta med vattenkanoner och tippa hinkar uppifrån på dem under.

Vad finns då på detta område som drar till sig alla vattendjur som bin till honung? Fontäner, vattensprutfunktioner, hinkar som tippar vatten (varav en gigantisk som med jämna mellanrum tippar ut litervis med vatten över hela området) och – på Carnival Breeze som vi kryssade med – två roliga vattenrutschkanor, och en liten kana för de yngre.

Isac hade roligt i såväl den lilla som de stora vattenrutschkanorna!
När hinken tippade fick man vara beredd på att bli rejält dränkt!
Isac, 8, slängde sig glatt ut i kanorna gång på gång. Han tröttnade aldrig!

Den ena, Twister, är en gul tub som virvlar fram i kringelikrokar och får den som åker att bli snurrigare än snurrigast! Trots höjden går det inte fortare än att även en stillsam mamma klarar av farten. 😉

Restriktioner

Den andra, DrainPipe, är en kana som går i en stor sväng med lagom lutning för att ge perfekt skjuts ner ut i en stor skål. Där virvlar man runt tills man stannar, kan torka vattnet ur ögonen och kliva upp. För att komma ut tar man en trappa ner från mitten av skålen.

Drainpipe var ett passande namn, här spolades man ut som i en tratt.

Hela vattenområdet Waterworks har en slags vattentålig matta som kan vara hal men också är lite mjuk. Det finns ingen vattennivå att tala om, ändå är blöjbarn inte tillåtna här. Vår minsting stod ett par trappor upp vid ett par tillfällen och fick skjuta vatten på storebror som kom farandes ner ur Drainpipe, något han tyckte var väldigt skoj!

Att skjuta vattenkanon på storebror gav upphov till många glada skrik!

I övrigt har vattenrutschkanorna höjdrestriktioner, mellan 42 och 48 inches beroende på fartyg vilket motsvarar cirka 100-120 centimeter. Carnival själva säger att de inte har badvakter och självklart är man som förälder alltid själv ansvarig för barnen. Ändå såg vi alltid personal som övervakade pooler och Waterworks-området.

Nyutbildad personal

Jag pratade med en av dem och fick veta att de nyligen fått en flera månader lång utbildning i vattensäkerhet och livräddning vilket var nytt. Nu finns alltid en eller två personer med walkie talkies, satta att övervaka vattenområdena. De har alltså inte ansvar men de finns där och det tyckte vi kändes väldigt tryggt!  

Carnival säger att de inte har badvakter men det fanns alltid personal som övervakade området vilket var toppen.

En annan bra sak ur trygghetssynpunkt var ett ställ med en slags skumgummi-flytvästar. Det var bara att låna. Vår äldste son kan simma men tyckte ändå det var kul att ha en eftersom man kan flyta runt på ett annat sätt. Jag har bara sett detta på ett annat fartyg tidigare och det var TUI Discovery, men fler fartyg borde ha det.

Vi gillade verkligen Carnival Waterworks – här hade vi toppenkul alla soliga dagar på vår Karibienkryssning!

Allt som allt tyckte vi Carnival Waterworks var jätteroligt! Hit gick vi varje dag när det var bra väder och passade in i programmet. Självklart var det gratis att åka.

Mer om pooler och övriga faciliteter på däck i kommande inlägg.

En kommentar på “Vattenlek och vattenrutschkanor på Carnival Breeze

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier