Vi tar tempen på kryssningsläget – och ger ett grillrecept!

Kryssningsvärlden ser kanske ut att stå stilla, men bakom kulisserna jobbas det för fullt. Ingen vill se rederierna gå omkull, varken de som äger dem eller deras trogna gäster.

Häromdagen kom till exempel ett mail från Azamara Club Cruises där det bland annat framgick att de uppdaterar sitt ”hälsoprotokoll” för att gästerna ska känna sig säkra. Tidigare gäster kallas nu också för medlemmar i Azamara circle, vilket jag tolkar som ett försök att knyta passagerarna närmare.

Azamara Journey, pressbild.

Drömmar och lojalitet

Silversea har just släppt en antologi, möjlig att ladda ner online, som heter Tale of Tales med inriktning på berättelser som alla på något sätt bidrar till att skildra vår planets skönhet och äventyret att upptäcka den. Författarna har alla rest med Silverseas world cruise 2019. ”Stay curious” är uppmaningen från Silversea Cruises.

Silver Muse, pressbild.

Just lojaliteten gissar jag är något som just nu väger tungt för många rederier. Kikar vi bara här hemma har det inte undgått att se prov på det. Såväl Birka Cruises som Viking Line skickar regelbundet ut mail för att inte tappa kontakten med sina gäster. ”Vi saknar er” skriver de, och känslan är besvarad (även fast anledningarna väl inte riktigt är desamma ;-)).

Virtuella möten

Royal Caribbean vill lugna sina gäster med sitt koncept ”Cruise with confidence” och ordnade också en ”virtuell happy hour” den 1 maj för sina medlemmar i klubben Crown & Anchor, där man uppmanades att ha favoritdrinken redo hemma i soffan medan man kopplade upp sig online för ett digitalt möte.

Ett event här på hemmaplan i samma linje hölls av Birka Cruises när de nyligen ordnade en livestreamad konsert med försnack och möjligheter att önska sina favoritlåtar.

Birkas uppskattade artister på utomhusdäck, foto: Heidi Rovén.

Cunard vill locka oss till att börja drömma om att kryssa under 2021, och tipsar om några kommande destinationer de har i sitt program och vad man kan göra där; Island (vattenfall, djupa fjordar och valsafari), St Petersburg (passa på att se en klassisk rysk balett som Tchaikovskys Svansjön) eller destinationerna kring Medelhavet med sina många färgglada och kulturella skatter. Celebrity Cruises lyfter å sin sida ABC-öarna, Antarktis, Machu Picchu och Stora barriärrevet.

Grillrecept från ”main dining”

Vill du hellre tända på grillen hemma istället för att drömma i väntan på bättre tider, blicka då mot Celebrity Cruises som delar med sig av recept direkt från kockarna ombord. På Youtube kan man hitta flera videoklipp med mattips, här nedan har jag valt ut ett grillrecept på hur man tillagar ”grilled honey glazed pork chops”. Smaklig spis!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier