Viking Cinderellas förvandling

20140125_165627_low

I lördags var vi inbjudna till en VIP-kryssning för att under ett dygn få upptäcka och uppleva Cinderellas förvandling. Vår VIP-incheckning började med att vi klev in på röda mattan och fick en stor lyxig ”goodie-bag” tillsammans med vår hyttnyckel och information. Oj vilka presenter det låg i påsen! Kvällsväska från Escada, resegarderob från Hugo Boss, krämer, serum och parfymprover med mera. Väldigt generöst!

Efter en otålig väntan i terminalen (ryktet gick att fartyget var försenat från varvet), en säkerhetskontroll (fredag+lördag är taxfreen stängd kvällstid och många smugglar tydligen med egen sprit på grund av detta, vilket man inte får) fick vi äntligen kliva ombord.

Hytten

På däck 5 där vi kom in var allt sig likt. Vi tog hissen upp till våning 11 där vi hittade vår lyxhytt kategori B där också allt var sig likt (jag får försöka se de nya dubbelhytterna en annan gång). Textilierna var traditionella och kanske inte av modernaste snittet direkt men hytten var bra utrustad med hårfön, tv, necessär med hygienprodukter, vattenkokare samt te och kaffe. Badrummen i denna kategori renoverades 2003-2004 och har snygga detaljer av mörk pärlemormosaik samt stort designhandfat och bra speglar och ljus för att kunna lägga en riktig fest make up!

2014-01-25_18-02-25_91_low

Nattklubben Etage

När smink och paljettklänning var på plats var det dags för nästa punkt på VIP-programmet (vi var 200 särskilt VIP-inbjudna ombord med eget program); bubbel, kanapéer och presentation av nya nattklubben Etage. Detta är ju det som Viking Lines slagit på stora trumman för så hur var det nu då? Inredningen är stram och sober i färgerna svart, grått och rött. Det känns modernt men också lite anonymt, man vill ju kliva in och bara tänka WOW…. Jag antar att man velat vara säker på att det ska kunna leva med länge.

Efter en stund insåg jag också att det påminde mycket om Viking Grace och frågade därför Peter Hellgren, VD för Viking Line Skandinavien AB, om det var så att de gör en ”gracifiering” av Cinderella? Han bekräftade detta, och sa också att bara de ser att investeringarna bär sig så kommer de troligen att ta steg två och fortsätta att renovera Cinderellas övriga utrymmen!

Dansgolv och scen är nu större, kanske var det därför jag upplevde den totala ytan av nattklubben som mindre. Fun Club som klubben hette förut var ju ganska spännande med alla sina nivåer och barer. Nivåer fanns nu också men att luta och lägga små steg och klackar i golvet i en mörk klubb med heltäckningsmatta tycker jag nog bara orsakar onödig snubbelrisk än kul effekt (kanske inte är ett problem dock, kanske fanns det bara vid VIP-hyllan högst upp där jag tänkte på det).

Scenen var både proffsig och maxad med stor bildskärm baktill och inbyggt kravallstaket framtill. Säkert uppskattat av artisterna som ska uppträda här, som Charlotte Perelli som var den som fick äran att klippa det röda bandet, assisterad av Peter Hellgren och Michael Backman, VD för hela Viking Line, som båda höll i bandets ändar. Sedan invigde Perelli scenen med full show följd av Mikael Rickfors, Sahlene och DJ Gretchen som höll igång till långt in på småtimmarna.

Etage

Bottega Prosecco Bar

Det italienska vinhuset Bottega bjöd på smakprov av deras bubbel när vi passerade den guldglänsande Golden Bar på väg in till middagen. Jag gillade verkligen deras prosecco och tycker det är supercoolt att Viking Line och Cinderella är först i världen med Golden Bar-konceptet! Till och med före Ritz Carlton i Dubai och Intercontinental i Abu Dhabi! London stod visst också på tur.

Bottega prosecco Bar

Seaview Dining

Seaview Dining är à la carte-restaurangen Food Garden som fått nytt namn. Till lättnad för de som liksom jag charmats av den tidigare inredningen i art noveau-stil, kan jag lugna er med att den står kvar orörd! Vi på SeaFun gillar också särskilt loggan av en fartygsför i skummande vågsvall …ehurm, ehurm! 😉

seaview

Så här såg kvällens meny ut:

Lättrostad torskrygg med krabbsallad, gurka, hasselnötter samt hummervinegrette
Anka & Foie Gras med fikon och rödvin
Lättstekt ”pluma” på spansk Ibericogris med kastillansk ratatouille, pommes Darphin, ugnsbakade Vikentomater samt rödvinssky
Honungspannacotta med kanelstekt äpple och havrecrisp

Min favorit var ankan med gåslever!

ocean grillOcean Grill

Ocean Grill fick jag tyvärr inte möjlighet att pröva så den upptäckten har jag kvar på to-do-listan till nästa besök!

Såg dock att Charlotte Perelli åt där när vi var inne på Seaview, borde kanske smugit fram och frågat om hon var nöjd 😉 .

Jag tycker i alla fall att inredning här är väldigt läcker, riktigt snyggt och klassigt! Hit vill jag nästa gång.

Cinderella Spa

Tillbaka måste jag också för att testa den nya spabehandlingen Russian Banya. Också den är Cinderella först i världen med, i alla fall som spabehandling à la Kerstin Florian.

Jag var ju inbokad på den men bastun i det specialbyggda behandlingsrummet hade gått sönder så det fick bli en Samezen istället. Det är en annan helt underbar spabehandling från Kerstin Florian inspirerad av samernas seder och kultur.

Jag har prövat den flera gånger förut, men ibland är det så bra att göra om fast att man tror att man vet…jag hade glömt att den är så bra som den är! Läs mer om min upplevelse av behandlingen på min spablogg Spabanken.

Sammanfattning

Så sammanfattningsvis; vad tyckte vi om Cinderellas förvandling? Om! Det var ju verkligen på tiden och behövdes :-). Förändringarna är stora men det är också svårt att förstå hur dyrt det är att renovera ett fartyg, har hört av insatta på andra rederier att det kostar två-tre gånger så mycket som att till exempel renovera ett hotell iland. Tekniken i nattklubben lär ha slukat en hel del också kan jag tänka.

Hur som helst så ser vi fram emot fortsättningen! Cinderella är på rätt väg och kommer nog kunna tuffa runt på Östersjön i minst 10 år till tack vare detta.

En kommentar på “Viking Cinderellas förvandling

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier