Vitality Spa och Fitness på Allure of the Seas

IMG_2593_1

Brukar du inte besöka spa och fitness-avdelningen ombord kan det vara svårt att förstå exakt hur stort det kan vara, särskilt på världens största kryssningsfartyg  Allure of the Seas!

Ofta kan man första dagen ombord få en visning  av utbudet, och precis en sådan rundvandring följde jag med på nu när jag senaste gjorde min andra kryssning med Allure of the Seas.

_MG_5436_1
Akupunktören David Vieira.

Spa och gym ligger så gott som alltid på samma ställe. Första dagen ombord står personalen ofta på olika ”stationer” lite som på en mässa. Det ger en bra inblick i vad de har att erbjuda och terapeuter och instruktörer ger gärna tips på vilka möjligheter som finns.

Först träffade jag akupunktören David Vieira från Portugal som berättade om att han kunde behandla allt från smärta till sjösjuka med sina nålar. En bit bort stod en tjej med en ELEMIS-maskin som kunde få huden att se yngre ut på en rad olika sätt.

Bastuavdelningen visades inte denna gång men jag har sett den förut. Det kostar extra att gå in och man har ett par bastuvarianter att välja på samt varma keramikbänkar att vila på. Fint men ingen havsutsikt.

_MG_5451_1
Instruktör Constantin Andonii demonstrerar.

Gymmet är riktigt rymligt. Här finns alla maskiner man kan önska liksom hantlar och ytor för pass i yoga, stretch, free wheel (tävlingsspinning i mörker), TRX med mera. Gymdelen har dessutom en trappa ner till ett löpspår runt hela fartyget.

Denna gång var det lite för kyligt men jag har sprungit där förut och det är jättebra. Längs spåret har de satt upp roliga skyltar med uppiggande budskap i stil med ”slöar du får du böta” eller ”ett varv till eller två så kan du äta kvällens dessert utan dåligt samvete”. 🙂

Sista stoppet var vid ett par massageterapeuter som mer än gärna demonstrerade sina färdigheter. Så skönt! Det tog bara ett par grepp om mina stela axelmuskler innan jag genast mådde bättre. Älskar massage!

Just behandlingar finns det också gott om att välja på, allt från medi-spa (rynksprutor) till tandblekning, slimmande kurer och ansiktsbehandlingar står på menyn.

_MG_5439_1

Utöver allt detta finns frisör och nagelexperter plus en shop förstås där man kan köpa med sig sina favoritprodukter från Bliss, Elemis och övriga märken som de använder ombord.

Efter träning och/eller behandlingar kan man pusta ut i Vitality Café som erbjuder både hälsosamma snack som ingår, och olika smoothies som kostar extra (mellan 4.95 – 6.75 USD + serviceavgift och spansk skatt nu i Medelhavet i sommar).

En kommentar på “Vitality Spa och Fitness på Allure of the Seas

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier